29 de amenzi date în a doua zi de controale! Radu Perianu: „Toate sunt centre pentru vârstnici!”

de | 12.07.2023 14:01 | Știri, Administrație, Eveniment, Importante, Județean

INFORMAȚII NOI, 12 IULIE, ORA 16:15

Radu Perianu, prefectul județului Argeș a transmis o situație a centrelor pentru vârstnici care au fost amendate în primele 2 zile de controale. Acestea sunt:

– 6 unități din Pitești;
– 3 unități Ștefănești;
– 3 unități Călinești:
– 2 unități Bradu;
– 2 unități Mărăcineni;
– 2 unități Moșoaia;
– o unitate Leordeni;
– o unitate Beleți Negrești

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Prefectul Radu Perianu a anunțat în urmă cu puțin timp că în cea de a doua zi de controale în județul Argeș au fost date 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 462.200 de lei.

Trei unități din cele 12 controlate au fost amendate pentru desfășurarea activităților tip cantină în unități neaprobate sanitar veterinar.

Toate sunt centre pentru vârstnici și amenzile se ridică la 40.000 lei”, transmite Radu Perianu. 

Mai aflăm că din cele trei centre amendate pentru cantină, două sunt private și unul este public.

Totodată acesta mai precizează faptul că reprezentanții comisiei de control au găsit într-o altă locatie, carne tocată de porc expirată din noiembrie 2022.

controale azil batrani

Reamintim faptul că azilele de bătrâni din Argeș sunt ținta comisiei de control!

În afară de alimente expirate, s-au mai găsit nereguli și la mobilierul sanitar care era deteriorat iar mucegaiul, și igrasia – au fost doar o parte dintre neregulile semnalate.

În unele locații, mai multe produse alimentare găsite în bucătării erau expirate. Lactate, carne și produse din carne, pește. Alte locații sunt deficitare la igienă. Lasă de dorit și mobilierul din băi, dar și cel din curți: bănci rupte, scaune în care oamenii se pot răni, țevi ruginite, geamuri sparte. Mai multe imobile nu au autorizație de securitate la incendiu. Și nici măcar extinctoare”, a transmis prefectul județului Argeș. 

bătrâni azi conditii mancare

Foto: Antena3 CNN

După bilanțul primei zile de verificări în Argeș, au fost aplicate 42 de amenzi contravenționale a căror valoare totală se ridică la 874.100 lei. Au fost ridicate mai multe kilograme de carne de vită și pește din unitățile pentru vârstnici pentru că erau expirate.

Totodată, amintim că astăzi, 12 iulie, prefectul a anunțat și suspendarea temporară a unui centru de vârstnici din județ. Acesta nu avea autorizație sanitară de funcționare.

Mai multe detalii legat de acest subiect puteți citi pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Radu Perianu

Ultimele articole