anchetaonline.ro

Amenzi până la 10.000 de lei pentru persoanele care fumează în locurile nepermise

de | 05.12.2023 10:37 | Național, Lifestyle

Noi măsuri drastice împotriva fumatului. Persoanele care fumează în locuri nepermise riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Astfel, potrivit unui amendament la un proiect ce vizează prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun, adoptat luni de Senat, persoanele fizice care fumează în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, cu excepţia spaţiilor în care sunt cazate persoanele private de libertate, riscă amenzi de la 100 de lei la 500 de lei.

Aceleaşi amenzi sunt prevăzute şi în cazul elevilor care fumează în şcoală.

Se interzice pentru elevii din toate unităţile de învăţământ fumatul, precum şi utilizarea tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului”, prevede un amendament admis la comisia de specialitate.

Amenzi pentru persoane juridice

În cazul persoanelor juridice, amenda este de 10.000 de lei.

Se interzice comercializarea prin automate a tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului; se interzice vânzarea tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani; se interzice vânzarea prin dispozitive de tipul easybox/locker a tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului”, se arată în propunerea legislativă.

Potrivit antena 3.ro, produsele din tutun care se comercializează prin intermediul serviciilor de curierat trebuie să aibă tipărit pe colet, mesajul ”Atenţie! Acest pachet conţine produse din tutun şi/sau produse care conţin nicotină”.

Pentru firmele care nu respectă aceste prevederi, amenda este de 10.000 de lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile. Pentru o nouă contravenţie, persoanele juridice vor fi amendate cu 20.000 de lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Proiectul va merge la Camera Deputaților pentru adoptare, ca for decizional.

Foto descriptiv stirileprotv.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu victime la Câmpulung! A intrat cu microbuzul într-un cap de pod

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Senatul României