Anchetă DNA! Șefii CFR sunt urmăriți penal

de | 17.01.2023 08:37 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

O anchetă a DNA se află în desfășurare, vizați fiind directorul general interimar al CFR, Simu-Alexandru Ion și directorul general adjunct tehnic în cadrul CNCF CFR SA, Ceşa Petru.

Simu-Alexandru este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei, iar cel de-al doilea pentru abuz în serviciu, în formă continuată, şi uzurparea funcţiei.

Conform procurorilor există suspiciuni potrivit căror în luna aprilie a anului trecut, Ceșa Petru a fost instigat de celălalt suspect să își aroge atribuţiile funcţiei de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deţinea această funcţie sau o împuternicire în acest sens şi a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Simu-Alexandru Ion la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timişoara.

Scopul era să îi asigure lui Alexandru Simu stabilitatea unei funcţii de conducere la nivel regional, conform comunicatului DNA Timișoara.

După apariţia în spaţiul public a uneia dintre cele două decizii, suspectul Ceşa Petru, la instigarea celuilalt, în urma unei cercetări disciplinare formale, ar fi emis două decizii prin care unei subordonate, bănuită că ar fi remis presei documentul respectiv, i-ar fi fost desfăcut contractul individual de muncă din motive disciplinare, cu încălcarea prevederilor din Codul Muncii, motivând că „angajata nu a reuşit să-şi dovedească nevinovăţia”, se mai arată în comunicat.

Foto G4media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

DNSC avertizează! Atenție la email-urile sau sms-urile primite în perioada următoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole