ANM: Un nor de fum din zona Cernobîl se deplasează spre Odesa și nordul Mării Negre

de | 19.05.2022 20:40 | Știri, După locație, Național

  • ANM: Un nor de fum din zona Cernobîl se deplasează spre Odesa și nordul Mării Negre

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că un nor de fum din zona Cernobîl, apărut în urma incendiilor de pădure din regiune, care conține izotopi radioactivi, se deplasează spre sud și sud-vestul Ucrainei, dar și spre nordul Mării Negre.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul acestei zile (19 mai), se apreciază că direcția dominantă a vântului va fi dinspre nord-nord-vest către sud-sud-vest, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei – zona Odessa și nordul Mării Negre. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 40…45 km/h”, anunță ANM.

Potrivit instituției, circulația aerului se va reorienta, în această noapte, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

Începând din noaptea de joi spre vineri (19/20 mai) circulația aerului se va reorienta și se va realiza dinspre vest către est, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către estul Ucrainei și sud-vestul Rusiei”, adaugă meteorologii.

Marți, 17 mai, serviciul public de urgență al Ucrainei comunica izbucnirea unui incendiu de amploare în pădurea din districtul ucrainean Vyshhorod, aflată în apropiere de Zona de Excludere de la Cernobîl. Potrivit autorităților ucrainene, focul s-a extins pe o suprafață de 45 de hectare.

Variola maimuței a ajuns în Europa! Alertă în mai multe țări

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | ANM | Odesa

Ultimele articole