anchetaonline.ro

Noua creşă din Bascov este gata! Copiii sub 3 ani sunt așteptați din toamnă!  

de | 19.05.2022 20:48 | Lifestyle, Administrație, Rural

Încă de acum câţiva ani, înfiinţarea unei creşe în comuna Bascov a devenit o prioritate pentru autoritatea locală, în general, şi pentru primarul Gheorghe Stancu, în special, având în vedere numărul mare de copii sub 3 ani şi ţinând cont de faptul că mulţi dintre părinţi doresc să se întoarcă la muncă, dar nu au cu cine să îi lase pe micuţi.

Primăria a profitat de oportunitatea oferită de Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi a accesat fonduri guvernamentale, pentru construcţia noii creşe fiind repartizată prin PNDL 2, de la Ministerul Dezvoltării, suma de 2.038.180,47 lei, restul fondurilor necesare urmând să fie asigurate din bugetul local.

Demarate la sfârşitul verii anului 2020, lucrările de construcţie au fost finalizate recent, iar în perioada următoare va avea loc achiziţia privind dotările necesare creşei, respectiv mobilierul, aparatele şi obiectele electrocasnice pentru bucătărie etc. Potrivit conducerii administraţiei locale, de la toamnă copilaşii sub trei ani din comună se vor putea bucura de îngrijire în condiţii ultramoderne la noua creşă din Bascov.

cresa Bascov

  • Construită pe un teren situat în curtea Grădiniţei cu Program Prelungit Bascov, noua creşă va avea două grupe și un număr maxim de 30 de copii.
  • La parterul clădirii vor fi spaţiile destinate copiilor şi zona de bucătărie.
  • La etaj vor fi spaţiile destinate personalului şi spălătoria.
  • Tot la etaj se va afla o sală mare de întâlnire cu părinţii (sală de festivităţi), care în viitor se va putea compartimenta pentru a putea adăposti încă o grupă de copii.

Noi proiecte de modernizare a drumurilor

Pe 28 aprilie, a avut loc o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Local Bascov, prilej cu care aleşii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru două investiţii noi. Este vorba despre modernizarea străzilor Pleaşa şi Fermei, pe de o parte, şi de executarea unor lucrări de întreţinere prin asfaltare pe DC 211 Bascov-OFAM-Mierluşeşti.

Astfel, potrivit documentelor aprobate de Consiliul Local Bascov, pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor Pleaşa şi Fermei, în lungime totală de 1115 m, s-a stabilit o valoare totală a investiţiei de circa 3,65 milioane lei (fără TVA), Biroul Achiziții demarând procedura de achiziție pentru serviciile de proiectare și execuție. În ceea ce priveşte lucrările la drumul din Mierluşeşti, mai puţin complexe, acestea vor presupune un efort financiar de circa 142.000 lei (fără TVA).


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/camelia-badulescu/" target="_self">Camelia Bădulescu</a>

Articol scris de Camelia Bădulescu

Jurnalist cu 22 de ani de experiență în presa de investigații și manager al publicațiilor editate sub brandul Ancheta. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Relații Publice.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNDL