”Anumite gesturi mi s-au părut prostești”. ”Nu voi sta acum să-i explic aici care sunt atribuțiile și obligațiile funcției de prefect”

de | 10.02.2024 11:32 | Județean, Politic

Confruntarea declarațiilor politice continuă între președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mînzînă, și prefectul de Argeș, liberalul Radu Perianu.

Vineri, la depunerea jurământului noului subprefect Marius Pîrvu, Ion Mînzînă a precizat că va fi dificil de lucrat cu prefectul de la PNL despre care a spus, potrivit celor de la contraataculargesului.ro, că nu își înțelege atribuțiile: ”Anumite gesturi mi s-au părut prostești. Ca să nu le spun altfel. Care demonstrează și necunoașterea legislației. Cum este cazul atacării unor hotărâri ale Consiliului Județean. Sau lipsa de personalitate pe care a manifestat-o în fuga de răspundere la nivelul a ceea ce a însemnat Bulevardul Pardon. Atacarea hotărârii cu privire la pădurea parc-Trivale. (…) Așa-zisele controale pe care le face, cu critica UPU care arată necunoașterea totală a ceea ce înseamnă mecanismul activității unui spital. Sunt mari lacune. Și asupra celor care consiliază, și asupra deciziilor pe care le ia, când citim acolo că vrea să facă o întâlnire pe care anulează că nu participă măcar un vicepreședinte de la Consiliul Județean pentru a stabili strategia unui medic ATI, ne dăm seama în ce mocirlă se scaldă și în ce necunoaștere doarme în continuare pe scaun de prefect. (…) Dar să convoci un întreg aparat pentru a stabili că nu ai medic la ATI”.

Pe de altă parte, astăzi prefectul Radu Perianu a transmis o declarație în care precizează: ”În stilul neelegant, ca să nu zic de-a dreptul grobian, care îl caracterizează, domnul Ion Mînzînă a făcut tot felul de aprecieri la adresa mea și a activității mele de prefect. Nu voi sta acum să-i explic aici domnului Mînzînă care sunt atribuțiile și obligațiile funcției de prefect pentru că, dacă nu a reușit să le înțeleagă până acum, ar fi pierdere de vreme. Nu pot însă să nu remarc binecunocuta-i aroganță, atunci când mă acuză că am anulat o întâlnire pe motiv că „nu participă măcar un vicepreședinte de la Consiliul Județean pentru a stabili strategia unui medic ATI”.

Aș vrea să-i explic domnului Ion Mînzînă despre ce era vorba pentru ca îl văd total nelămurit. În întâlnirea la care se referă, aveam de discutat o situație de criză a sistemului de sănătate din Argeș, nu situația unui medic. Era vorba despre faptul că rămăsese un singur medic la ATI la Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru programul de zi. Deservea 12 sali de operație. Dar de unde să știe domnul Mînzînă ?….că doar Spitalul Județean e în directa sa subordine”.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Radu Perianu și Facebook Ion Minizina

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

COD GALBEN de vânt în Argeș și în alte județe din țară

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: