Anunț important! Când încep înscrierile la clasa pregătitoare și care sunt documentele necesare

de | 11.04.2023 11:40 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Anunț important! Când încep înscrierile la clasa pregătitoare și care sunt documentele necesare

Ministerul Educației a făcut un anunț important, marți, 11 aprilie, cu privire la înscrierea în învăţământul primar.

Părinții trebuie să știe că cererile vor fi transmise în perioada 3-18 mai 2023, alături de celelalte documente necesare înscrierii. Cererile, care vor fi completate de părinții elevilor, au fost făcute publice de Ministerul Educației.

Cererile se transmit online sau se depun, în perioada 3 – 18 mai 2023, la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor. În aceeaşi perioadă, vor fi depuse/transmise şi celelalte documente necesare pentru înscriere”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Ce acte sunt necesare pentru înscrierea în învățământul primar

Așa cum vă informam, pe lângă cererea respectivă, părinții trebuie să depună și anumite acte necesare înscrierii.

Vezi care sunt actele necesare:

– Buletinul părintelui ori al tutorelui legal/ document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească şi unde este stabilit domiciliul minorului.

– Certificatul de naștere al minorului;

– O recomandare de înscriere în clasa pregătitoare (pentru copiii care împlinesc 6 ani perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv).

În perioada 5 aprilie-26 aprilie 2023 va avea loc evaluarea dezvoltării copiilor care vor împlini vârsta de 6 ani între 1 septembrie-31 decembrie 2023. De asemenea, părinții vor avea nevoie de eliberarea recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar pentru micuții care au frecventat grădiniţa.

Între 3 mai-18 mai 2023 se depun cererile-tip online ori la școlile la care se dorește înscrierea copiilor. Afișarea rezultatelor va avea loc pe 31 mai.

În cazul înscrierii la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, sunt necesare şi documentele care atestă îndeplinirea criteriilor generale, respectiv a criteriilor specifice de departajare. Cristeriile generale de departajare sunt disponibile şi pe cererea-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare sunt comunicate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ”, adaugă Ministerul Educației.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Amenzi usturătoare! Nereguli depistate de inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole