Apel necompetitiv de proiecte. Evaluările și examenele naționale, trecute în format digital

de | 30.11.2023 12:34 | Național, Economic

Ministerul Educației a anunțat miercuri că a lansat apelul necompetitiv de proiecte ”Dezvoltarea platformei de evaluare și realizarea de conținut digital”, finanțat prin PNRR.

Începând cu anul școlar 2027-2028, conform prevederilor Legii învățământului preuniversitar, toate ”evaluările și examenele naționale vor fi în integralitate standardizate și administrate în format digital”. În acest sens, prin prezentul apel de proiecte, Ministerul Educației vizează pilotarea și, ulterior, implementarea unui sistem de evaluare digitalizată a competențelor elevilor, date fiind avantajele multiple pe care le presupune acest tip de evaluare, precum: scalare, acuratețe, siguranță, obiectivitate etc. Potrivit informării Ministerului Educației, se urmărește dezvoltarea unei platforme de evaluare digitală, precum și livrarea proceselor pentru evaluarea în mediul online a competențelor elevilor. Totodată, se vor dezvolta resurse educaționale deschise, pentru a asigura digitalizarea mediilor de învățare, simultan cu asigurarea șanselor egale de învățare tuturor categoriilor de elevi. Termenul limită de depunere, exclusiv online, prin platforma electronică PNRR, este data de 21 decembrie 2023.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Educatiei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Protestele au fost suspendate la Ministerul Muncii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei