Apel disperat pentru o tânără mămică din Piteşti! Donaţi sânge, orice grupă!

de | 23.05.2022 18:44 | Știri, Importante, Lifestyle, Pitești

Apel disperat pentru o tânără mămică din Piteşti! Donaţi sânge, orice grupă!

Piteşteanca Ioana Alexandra Niţu traversează o perioadă groaznică din punct de vedere medical şi are nevoie, de la fiecare dintre noi, de un sprijin care ne stă în putere şi care – pentru ea – înseamnă o contribuţie decisivă în lupta cu afecţiunea de care suferă: sânge. Orice grupă.

Ioana are 34 de ani şi este internată la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde urmează să sufere o serie de intervenţii şi tratamente în sfera afecţiunilor gastroenterologice. Pentru a putea face faţă procedurilor de stabilizare şi operaţiilor care urmează are nevoie de o cantitate importantă de sânge, din care medicii vor extrage doar tromobocitele, motiv pentru care este acceptată şi compatabilă orice grupă a donatorilor.

O puteţi ajuta pe tânăra piteşteancă, mama unui băieţel de 6 ani, donând mâine – marti, 24 mai (şi în zilele care urmează, dar caracterul apelului este urgent!) sânge în cadrul Centrul de Transfuzii Piteşti cu menţionarea următoarelor detalii:

» Pacientul căruia îi este destinată donaţia: Niţu Ioana Alexandra

» Unitatea medicală care aşteaptă sângele: Institutul Clinic Fundeni – Secţia de Gastroenterologie, doctor Zamfirescu Narcisa.

Donare de sange2

Dacă aveaţi în plan să donaţi în această perioadă, dacă o cunoaşteţi pe Ioana şi sunteţi alături de familia ei disperată, dacă vreţi doar să faceţi o faptă bună şi de maximă importanţă pentru tânăra al cărei apel îl prezentăm, mergeţi începând de mâine dimineaţă la:

» Centrul de Donare şi Transfuzie Sangvină Piteşti
» Str. Negru Vodă, nr 43, lângă Spitalul Militar
» Interval orar: 08:00 – 17:30 | Telefon: 0348.410.161

Ce trebuie să știți înainte să donați sânge?

Vă reamintim că, pentru a dona sânge, este necesară respectarea următoarelor reguli de bază:

  1. Este recomandabil să luați o gustare înainte de a dona.
  2. Micul dejun poate fi bogat în lichide și glucide (ceai sau cafea dulce, sandwitch, pâine cu dulceață). Înainte de donare, se evită mesele copioase, cu grăsimi și băuturi alcoolice.
  3. Nu aveți voie să consumați alcool cu 24 de ore înainte de a dona sânge.
  4. Nu este voie să fumați înainte și după ce ați donat sânge.
  5. De asemenea, e bine să donați odihniți, nu după o noapte pierdută la serviciu,petrecând sau la calculator.

Mai multe detalii despre condiţiile generale puteţi citi aici!

Aşa cum au făcut-o de multe ori, piteştenii şi argeşenii, în general, au – o dată în plus – şansa de a-şi arăta omenia şi solidaritatea! Fiecăruia dintre noi îi stă în putere să ajute tânăra mămică!


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Urgența de la Pediatrie se extinde. Află ce presupune proiectul!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/camelia-badulescu/" target="_self">Camelia Bădulescu</a>

Articol scris de Camelia Bădulescu

Jurnalist cu 22 de ani de experiență în presa de investigații și manager al publicațiilor editate sub brandul Ancheta. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Relații Publice.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Militar

Ultimele articole