Urgența de la Pediatrie se extinde. Află ce presupune proiectul!

de | 23.05.2022 16:15 | Știri, Administrație, Județean, Pitești

Singura unitate spitalicească din Argeș dedicată copiilor va avea parte de investiții care vizează Urgența și Ambulatoriul. Pe data de 2 mai, a fost predat amplasamentul proiectului “Extindere, modernizare și dotare spații Urgență  Spitalul de Pediatrie Pitești” – un proiect al Consiliului Județean Argeș, finanțat din fonduri europene nerambursabile.

După foarte multe probleme pe care le-am avut cu acest proiect, sper că suntem în faza în care chiar îl putem duce la bun sfârșit. Este un proiect foarte important pentru dezvoltarea Compartimentului de Primiri Urgențe, cu impactul cel mai mare și direct asupra celor care apelează la serviciile medicale ale Spitalului de Pediatrie. Noi, Consiliul Județean Argeș, mai avem un proiect cu fonduri europene pentru Spitalul de Pediatrie care vizează extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat.”, a declarat vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu.

Prin extinderea, modernizarea și dotarea spațiilor de la Urgențe se urmărește reducerea timpilor de așteptare, în principal. Proiectul cuprinde: instalarea unui sistem central de monitorizare a pacienților| instalarea unui sistem performant de ventilare, climatizare și aport de aer proaspăt atât pentru zona extinderii propuse, cât și pentru zona de primiri urgențe existentă | amenajarea unui spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective | amenajarea de vestiare pentru personalul medical, dotate cu grup sanitar și duș. 

Contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat cu societatea Delta Termo Construct 1999 SRL. Valoarea totală a contractului este de 2.588.584,89 lei cu TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni calendaristice.

După Urgență și ambulatoriul este extins și modernizat

La nivelul Pediatriei, va urma și un contract dedicat Policlinicii, care are ca obiectiv extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești. Proiectul de extindere cuprinde construirea unui bazin acoperit pentru hidrokinetoterapie și realizarea unui lift exterior destinat persoanelor cu dizabilități pentru accesul la etajul ambulatoriului.

bazin recuperare pediatrie - Urgența de la Pediatrie se extinde. Află ce presupune proiectul!

Reabilitarea clădirii existente va presupune lucrări de refacere a termohidroizolației acoperișului de tip trasă; lucrări de recompartimentare a bazei de tratament; lucrări de finisaje interioare și exterioare; lucrări de refacere a instalațiilor sanitare, termice, electrice, curenți slabi.

După ce era la un pas să piardă această finanțare (deoarece firma care a câștigat inițial finanțarea nu s-a putut încadra în termene și a fost reziliat contractul), Consiliul Județean a reluat procedura de licitație și – în martie – s-a declarat drept câștigător asocierea formată din firmele RO Construct Center (lider), Vectrum Solutions și Modvest Construct 2000 SA, valoarea lucrării fiind de circa 10.044.804 lei.

Și pentru Ambulatoriul de la Spitalul Județean s-a încheiat procedura de licitație, asocierea de firme câștigătoare fiind aceeași ca și la proiectul de la Pediatrie. Aici, valoarea contractului este de 11.155.422 lei.

Cele două proiecte privind ambulatoriile celor două mari unități spitalicești au fost întârziate de către firma care câștigase partea de proiectare: Essor Innovation. În octombrie 2020, aceasta a venit la licitație cu un preț mult sub al competitorilor, reprezentând 40% din valoarea estimată. Numai că nu s-a putut încadra în termene și doar a încurcat procedura. Având în vedere că termenul limită al investițiilor este în decembrie 2023, s-a decis scurtarea perioadei de realizare a proiectelor tehnice (de la 5 luni la 3 luni) și a celor de execuție (de la 24 luni la 15 luni).

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Delta Termo Construct

Ultimele articole