Estera Stămoiu: „Calea dialogului și a muncii în echipă, esențială pentru a ajunge la succes”

de | 23.05.2022 16:07 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

În perioada 18-19 mai a avut loc ediția cu numărul zece a Conferinței ,,Zilele Asistentului Medical Argeșean”, prilej cu care au fost onorați asistenții medicali argeșeni pentru profesionalismul, sacrificiul și altruismul manifestat de la începutul pandemiei COVID-19.

Evenimentele din prima zi au fost găzduite de Universitatea Pitești, iar sesiunea științifică pregătită pentru cea de-a doua zi s-a desfășurat în mediul online.

Așa cum vă anunțam în urmă cu câteva zile, întâlnirea de la Universitatea din Pitești a reunit invitați din prima linie a domeniului medical și administrativ argeșean, dar și circa 150 de asistenți medicali din județul Argeș.

Această reîntâlnire a fost foarte așteptată, după cei doi ani în care au fost impuse restricțiile în urma pandemiei COVID-19. Reprezentanții OAMGMAMR Argeș au acordat trofee și distincții echipei de salvatori din Argeș, atât eroilor din linia întâi, asistenți medicali și medici din spitalele suport COVID, cât și factorilor de decizie care au asigurat suportul medical, material și legislativ.

Asistenții medicali au primit, în mod simbolic, Trofeul ,,Aripile Recunoștinței” în formă de aripi, iar echipele medicale care au luptat pentru fiecare bătaie de inimă au primit trofeul ,,Inima Recunoștinței”.

În cea de-a doua zi, sesiunea științifică a avut ca subiect central tema lansată la nivel internațional, ”Asistenții medicali: O voce pentru a conduce – Investiție în asistenții medicali și respectarea dreptului la sănătate în siguranță”. Cu această ocazie, autorii celor zece lucrări științifice prezentate au scos în evidență rolul esențial al asistentului medical, dar și necesitatea investițiilor în acesta profesie.

Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș, Estera Stămoiu, a transmis un mesaj tuturor celor care au participat la eveniment:

Am așteptat cu mari emoții această ediție a Zilelor Asistentului Medical Argeșean. Am optat, în premieră, pentru o ediție în format hibrid pentru a da posibilitatea cât mai multor colegi să ne fie alături. Fiind o revedere cu o încărcătură emoțională deosebită, acumulată în cei doi ani de restricții, ne-am dorit atât să ne arătăm recunoștința față de cei care au dus greul acestei perioade de mari încercări, cât și să punem accent pe tema lansată la nivel internațional. Consider că este de datoria noastră să îndreptăm cuvenita recunoștință și să le purtăm amintirea vie asistenților medicali argeșeni, victime ale pandemiei de COVID-19, dar și să îi prețuim pe cei binecuvântați să ne rămână alături.
Trofele și distincțiile pe care le-am oferit sunt un simbol al considerației noastre pentru toată activitatea desfășurată de cei supranumiți ,,eroi în halate albe”.

Suntem recunoscători autorităților care au susținut, cu efort, buna desfășurare a serviciilor medicale din perioada pandemiei și nu numai, dar și celor pe care îi reprezint cu atâta mândrie, asistenții medicali argeșeni.
Pentru că ne-am clădit o reputație de profesioniști, am dedicat cea de-a doua zi a conferinței unei sesiuni științifice unde au ieșit la rampă asistenți medicali argeșeni, autori ai unor lucrări ce au abordat tema privind investițiile și respectarea dreptului la sănătate în siguranță. Investițiile reprezintă, de fapt, argumentul principal al evoluției și al garanției calității. Fără investiții nu putem vorbi nici de evoluție și nici de îmbunătățirea serviciilor medicale oferite beneficiarilor.
Este imperios necesar să luăm în calcul acest aspect care trebuie coordonat și echilibrat pe ambele planuri, atât cel al investițiilor în tehnologie de ultimă generație, cât și cel în resursa umană. Mai ales, în resursa umană! Contextul pandemiei ne-a arătat exact ce avem de făcut și am speranța că vom reuși.
Le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături la ediția din acest an și îmi exprim recunoștința pentru faptul că, la nivel județean, reușim să păstrăm deschisă calea dialogului și a muncii în echipă, esențială pentru a ajunge la succes.”, a fost mesajul președintelui OAMGMAMR Filiala Argeș.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Zilele Asistentului Medical Argeșean- ediția cu numărul 10! Revedere aniversară de excepție

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: OAMGMAMR | OAMGMAMR Argeș | Pitești