Argeșul – pe locul 9 pe țară la autorecenzare

de | 23.05.2022 16:00 | Județean, Lifestyle, Știri

În a 70-a zi a etapei de autorecenzare,  peste 312.000 de chestionare valide au fost completate online de către argeșeni. Această cifră, valabilă la data de 21 mai, clasează județul nostru pe locul 9 în statistica națională. Conform datelor furnizate de către Institutul Național de Statistică, urbanul este peste rural la numărul de persoane care s-au autorecenzat online, singuri sau asistați de un recenzor. Din cele 312.000 de persoane, 51,6 % sunt din orașe și municipii, iar restul de 48,6 % din comune. Majoritatea celor care au participat la această etapă a recensământului au cerut sprijinul unui asistent autorizat, pentru a putea completa chestionarele digitale.

Deși inițial termenul limită al etapei de recenzare era 16 mai, acesta a fost decalat până pe 27 mai, pentru a da posibilitatea cât mai multor persoane să se folosească de această opțiune mult mai lejeră. După această ultimă dată va urma etapa în care se vor derula interviurile față în față, realizată de recenzori.

Amenzi între 1.000 și 3.000 lei

Autorecenzarea nu este obligatorie, însă este de preferat pentru că puteți să alegeți când vă alocați timpul necesar pentru a oferi toate informațiile solicitate. Recensământul este obligatoriu, iar cei care refuză să participe sau oferă date incorecte vor suporta amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 lei.

Chestionarele de autorecenzare au 7 pagini

Astfel, dacă doriți să vă autorecenzați, inițial, aveți de completat, online, formularul de preînregistrare pe www.recensamantromania.ro și apoi chestionarul de recensământ primit pe email, un formular de 7 pagini, unde vi se solicită informații precum cetățenia, adresa, starea civilă, etnia ori nivelul de studii.

Dacă nu vă descurcați sau nu dispuneți de dispozitivele necesare, de conexiune la internet, în fiecare localitate există puncte de autorecenzare asistată unde veți primi sprijin. Toți cei care se autorecenzează, dacă sunt salariați, beneficiază de o zi liberă plătită, indiferent dacă sunt angajați la stat sau la privat.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

SCANDAL! Fotbaliști FC Argeș scoși cu forța din Nuba după ce au tras de iubitele altora!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: