Aproape 1.000 de cazuri noi de rujeolă înregistrate în ultima săptămână

de | 17.04.2024 11:29 | Național, Lifestyle

Cazurile de rujeolă se înmulţesc alarmant de la o săptămâna la alta atât în rândul adulţilor, cât şi în rândul copiilor. Doar în ultima săptămână au fost înregistrare 949 de cazuri noi şi un deces.

Potrivit Agerpres, în intervalul 1 ianuarie 2023 – 14 aprilie 2024, în România au fost confirmate 12.346 cazuri de rujeolă, dintre care 13 au fost fatale.

Cele 12.346 de cazuri confirmate cu rujeolă au fost raportate în toate judeţele şi în Bucureşti. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţele Braşov – 1.854 şi Mureş – 1.132, precum şi în Bucureşti – 1.305.

În județul Argeș au fost raportate 761 de cazuri, iar două au fost fatale.

Treisprezece persoane și-au pierdut viața din cauza rujeolei

În acest sezon şi-au pierdut viaţa treisprezece persoane din cauza acestei infecţii virale. Cele mai multe decese au avut loc în Brașov și București, câte patru cazuri, urmate de județul Argeș cu două cazuri. Și în județele Giurgiu, Mureș și Sibiu a avut loc câte un deces.

Ultimul deces a fost raportat la un bărbat în vârstă de 41 de ani, cu antecedente necunoscute de vaccinare antirujeolică, care a luat contact cu fiul său cu simptomatologie clinică de rujeolă.

Potrivit sursei citate, bărbatul avea și alte probleme de sănătate: obezitate morbidă, BPOC, HTA.

Din păcate, cei mici sunt victima preferată a rujeolei, tocmai de aceea medicii recomandă părinților să-și vaccineze copiii. Cea mai recentă victimă din rândul copiilor este o fetiță în vârstă de 1 an. Copila nu era vaccinată și a luat boala de la sora sa.

Conform raportului Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în perioada 6 decembrie 2023 – 14 aprilie 2024, au fost administrate în total 122.387 doze de vaccin ROR, inclusiv 19.544 de doze pentru copiii cu vârste între 9 și 11 luni.

Foto descriptiv istockphoto.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș. Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: INSP

Ultimele articole