ISU Argeș a acționat pentru gestionarea situațiilor de urgență! Un incendiu, accident rutier cu multiple victime și descoperirea unui proiectil – toate au fost gestionat de colegii noștrii!

de | 25.04.2023 19:42 | Știri, Eveniment, Județean

Inspectoratul de Urgență Argeș a acționat, în cursul zilei de astăzi, în cadrul unui exercițiu, pentru gestionarea situațiilor de urgență. Aceștia au gestionat, în teren, diferite situații de urgență.

Colegii din cadrul ISU au avut în vedere evenimente precum incendii de vegetație uscată, descoperirea unui proiectil și un accident rutier cu victime multiple produs între un microbuz și un ansamblu de transport GPL

Pentru a răspunde cât mai repede și eficient în situații de urgență, trebuie să ne pregătim continuu.

Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a organizat un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de un incendiu de vegetație uscată urmat de descoperirea unui proiectil, un accident rutier cu victime multiple produs între un microbuz și un ansamblu de transport GPL, precum și sesizarea unei amenințări cu bombă în incinta unui operator economic din localitatea Bradu.

Principalele obiective urmărite prin desfășurarea acestor exerciții au vizat verificarea nivelului de pregătire al personalului cu responsabilități de intervenție în situații de urgență, dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat și cooperare, optimizarea și creșterea calității managementului misiunilor specifice prin antrenarea structurilor de conducere, precum și testarea Planului Roșu de intervenție al județului Argeș.

Pompierii argeșeni au acționat alături de personalul și tehnica de intervenție a celorlalte instituții, pentru gestionarea situațiilor tactice simulate, deplasând la locul intervenției 14 autospeciale dotate cu echipamentele necesare înlăturării efectelor negative produse de mai multe tipuri de risc.

Totodată, cele două centre comerciale aflate în zona de desfășurare a exercițiului, au fost implicate prin punerea la dispoziție de spații și luarea măsurilor de protecție pentru angajați, dar și prin intervenția cu Serviciul Privat pentru Situații de Urgență pentru limitarea efectelor produse de un incendiu de vegetație izbucnit în imediata vecinătate.

La eveniment au fost prezenți prefectul Radu Valeriu Perianu, alături de reprezentanți ai Prefecturii județului Argeș, pentru a asigura fluxul decizional la activarea Planului Roșu, prin coordonarea activităților desfășurate de către echipajele și personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, și cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Inspectoratului de Jandarmi Argeș, Serviciului Român de Informații, Unității de Primiri Urgențe Argeș, Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, Direcției de Sănătate Publică Argeș, Crucii Roșii Argeș și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bradu.”, transmite ISU Argeș.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean de 80 de ani – jefuit de acte și 4.000 de lei când descuia ușa apartamentului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: