IPJ Argeș alături de elevi! Proiectul „Ia atitudine, Spune stop violenței!” în școli

de | 04.05.2023 20:30 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

IPJ Argeș alături de elevi! Proiectul „Ia atitudine, Spune stop violenței!” în școli

În cursul zilei de miercuri, 03 mai, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități în cadrul campaniei „Law iS Cool”, precum și a proiectului „Ia atitudine, Spune stop violenței!”, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești, precum și la Școala Gimnazială Pietroșani – Structura Bădeni din comuna Pietroșani.

Pe parcursul acestor activități cu caracter informativ-preventiv au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor, precum și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv.

La activități au fost prezenți 122 de elevi și 6 cadre didactice.

De asemenea, și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au desfășurat activități educativ-preventive la Școala Gimnazială „Iosif Catrinescu” și la Școala Primară Valea Hotarului, ambele din comuna Dragoslavele.

În cadrul acestor acțiuni au fost prezentate aspecte cu privire la conduita și măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea victimizării, prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a faptelor antisociale, atât în cadrul unității de învățământ, cât și în familie și societate.

Totodată, le-au fost prezentate elevilor mijloacele tehnice și modul de acțiune al polițiștilor.

La activități au fost prezenți aproximativ 100 de elevi și 13 cadre didactice.

Polițiștii criminaliști alături de elevi

O altă acțiune educativ-preventivă a avut loc la Școala Gimnazială „ Regina Maria” din municipiul Curtea de Argeș.

Polițiștii de proximitate și polițiști criminaliști din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au discutat despre măsuri preventive pentru combaterea violenței și evitarea victimizării, dar și prevenirea fenomenului de bullying și ciberbullying, precum și aspecte referitoare la consumul de substanțe psihoactive.

De asemenea, au fost prezentate aspecte legate de educația rutieră, precum și laboratorul criminalistic și tehnica de lucru din dotarea polițiștilor criminaliști.

La activitate au fost prezenți 48 de elevi și 2 cadre didactice.

sursă foto IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Nici o zi fără șoferi vitezomani! Bucureștean prins de radar pe DN 73

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș