ARGEȘ: Firme amendate pentru munca la negru

de | 25.01.2023 17:16 | După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Știri

ARGEȘ: Firme amendate pentru munca la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat, în luna decembrie 2022, 154 de controale la firme argeșene, fiind aplicate 18 sancțiuni, din care 14 amenzi în valoare totală de 97.000 de lei.

Conform inspectorilor ITM, domeniile de activitate în care au fost constatate deficiențe sunt următoarele: comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto.

Cele mai multe dintre neregulile constatate au fost la angajatori care primeau la muncă persoane fără fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă, dar și la cei care nu respectau prevederile legale cu privire la acordarea repausului săptămânal și neevidențierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat.

Alte nereguli constatate: neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

ITM transmite că 5 angajatori au fost sancționați după ce au angajat oameni „la negru”, fiind acordate amenzi de 80.000 de lei.

Totodată, au fost efectuate 146 de controale privind securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 39 de sancțiuni,dintre care 15 amenzi, în valoare totală de 61.000 lei.

Principalele deficiențe constatate:
-neasigurarea controlului medical la angajare și periodic, necomunicare eveniment, nedepunerea dosarului de cercetare a evenimentului, neasigurare instruire în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, neasigurare echipamente individuale de protecție”, a transmis ITM Argeș.

Foto descriptiv Stiri de Cluj

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Programul privind casarea autovehiculelor uzate. Ce a decis administrația din Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole