Argeș: Inconștiență la volan! A depășit pe trecerea de pietoni

de | 22.01.2024 16:31 | Județean, Eveniment

Un bărbat de 43 de ani, din Domnești, a fost sancționat contravențional și lăsat fără permis pentru 60 de zile, după o depășire neregulamentară.

Bărbatul a fost surprins ieri, 21 ianuarie, în timp ce se deplasa pe D.J. 731, pe raza localității Pietroșani.

În ziua de 21 ianuarie a.., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 43 de ani, din Domnești, care conducea un
autoturism, pe D.J. 731, pe raza localității Pietroșani și a efectuat manevra de depășire pe trecerea pentru pietoni.”, transmite IPJ Argeș

În urma ispravei sale, bărbatul a fost sancționat contravențional, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 60 de zile.

Angajarea în depășiri periculoase este, de altfel, una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere grave.

Graba și oboseala îi determină deseori pe mulți șoferi să se abată de la normele rutiere și să se angajeze în manevre aproape sinucigașe.

Din păcate, România rămâne țara cu cel mai mare număr de accidente rutiere soldate cu morți și răniți din Uniunea Europeană. Mii de oameni devin victime ale neatenției, deciziilor riscante, condiţiilor meteo sau infrastructurii deficitare.

Vă reamintim că și în urmă cu două săptămâni, un caz similar a avut loc pe străzile argeșene.

Un bărbat de 35 de ani, din Mioveni, s-a grăbit și a efectuat manevra de depășire a unui autovehicul, încălcând marcajul pietonal. Mai mult de atât, el se afla și sub influența alcoolului.

Pentru fapta sa, șoferul s-a ales cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 150 de zile.

Foto descriptiv: antena3.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Piteștean de 77 de ani prins conducând fără permis prin oraș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Domneşti | Pietroşani