ARGEȘ. Mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs în comuna Stoenești

de | 07.10.2024 20:45 | Județean, Eveniment, Importante

ATENȚIE! A fost semnalată prezența unui urs în comuna Stoenești, zona dispensarului veterinar, informează pompierii argeșeni care mai precizează că pentru avertizarea populației din zonă a fost transmis mesaj RO-ALERT.

Totodată un echipaj SMURD de la Detașamentul Câmpulung se deplasează în zona indicată pentru monitorizarea situației și acordarea îngrijirilor medicale, la nevoie.

„Evitați zona, rămâneți în locuințe!

Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți.

Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie.”, transmite ISU Argeș.

Pompierii argeȘeni mai transmit de asemenea faptul că permanent se depun eforturi considerabile pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de prevenție și intervenție în situații de urgență.

„Deși pot exista situații când primirea mesajelor poate genera disconfort, transmiterea acestora este imperios necesară având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT – salvarea de vieți și protejarea bunurilor.

Dezactivarea opțiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență, ce vă pot pune viața in pericol.

Asiguram opinia publica de faptul ca obiectivul fundamental al activității noastre rămâne eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, cu scopul de a creşte continuu gradul de siguranţă a cetăţeanului”, au mai transmis reprezentanții ISU Argeș.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(Video) ARGEȘ. A început relocarea urșilor de pe Transfăgărășan!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | RO-ALERT

Ultimele articole