ISU Argeș- prezent la concursul „Scări pe Toaca”

de | 28.06.2023 20:29 | Știri, Eveniment, Județean, Național

Peste 80 concurenţi din toată ţara au transformat muntele Ceahlău într-o bază de pregătire a pompierilor, în cadrul concursului „Scări pe Toaca” organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre participanți s-a aflat și Codruț Soare, membru al ISU Argeș. După o ascensiune contra cronometru de aproximativ 7 km și 519 trepte, el a reușit să obțină locul 11 la categoria sa de vârstă și locul 16 în clasamentul general.

În cadrul concursului  au fost organizate mai multe probe, care au avut loc în perioada 26-28 iunie.

Scopul acestei competiții a fost dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor motrice specifice acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă în zonele montante greu accesibile.

Alături de alți 80 de participanți din 26 de inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă, colegul nostru a parcurs prima probă în ținută sportivă și purtând în spate un rucsac de aproximativ 10 kg cu echipamentul de intervenție la incendii, care i-au fost necesare parcurgerii celei de-a doua probe.”, transmite ISU Argeș

Deși a fost prima competiție de acest gen la care a participat, salvatorul argeșean a reușit să îi facă față cu brio. Cheia succesului a fost încrederea în sine, reușind astfel să depășească toate obstacolele.

Am trăit o satisfacție foarte mare! Sportiv din fire, parcursul meu în această competiție este rezultatul unei munci îndelungate și al concentrării.
În mintea mea a fost o luptă continuă, timp de aproximativ o oră și zece minute, cât a durat ascensiunea, pentru a mă stimula să ajung la linia de final.
A fost o competiție foarte solicitantă, în cadrul căreia am avut posibilitatea să-mi dezvolt aptitudinile și deprinderile specifice intervențiilor în zonele montane sau greu accesibile.
A fost una dintre cele mai mari provocări și sunt mulțumit că am reușit că o parcurg cu bine.”, transmite Codruț Soare

Codruț Soare este plutonier și face parte din colectivul ISU Argeș din anul 2019, când a venit la Detașamentului de Pompieri Mioveni.

sursă foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bacalaureat 2023 – în Argeș. Peste 100 de absenți la cea de-a treia probă scrisă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș