Argeș: Proxenetul „Rață”, condamnat la 6 ani de închisoare. Averea i-a fost confiscată

de | 01.02.2024 10:48 | Eveniment, Județean

La opt ani de la deschiderea cercetărilor în dosarul proxeneților de la Câmpulung, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe Florin Oprea, supranumit „Rață”, la o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunile de proxenetism și spălare de bani.
 Condamnat pe 29 ianuarie 2024, proxenetul „Rață” a fost găsit vinovat de exploatarea a două femei în scopuri de prostituție în Germania și Belgia, activități din care a obținut sume considerabile.
Potrivit adevărul.ro, Oprea a obținut din această activitate ilegală suma de 115.150 euro și 52.805 lei. Sumele obținute le-a investit în achiziția de autoturisme de lux și terenuri, în încercarea de a spăla banii proveniți din infracțiuni.
Mașinile au fost revândute, „fiind achiziţionate altele, în valoare totală de 196.900 euro plus terenuri, investiţii cu o valoare totală de impunere de 2.275.341 lei”, se arată în rechizitoriu, potrivit sursei citate

Gelozie între femeile exploatate

Potrivit rechizitoriului, se pare că una dintre femeile exploatate era geloasă pe cealaltă. Aceasta îl avertiza pe inculpat că nu îi mai trimite bani.
Tu nu mai vezi un ban de la mine, aia blondă să-ți plătească rata de azi încolo, oricum pentru faza asta nu mai plec deloc, să o trimiți pe ea”, îi spunea aceasta lui „Rață”.
 „Tu ce îți făceai impresia că eu mă f.. să-ți dau bani și tu să stai cu una acasă, asta s-o crezi tu…”.
Însă, Oprea încerca să o liniștească, pentru a putea profita în continuare de aceasta: „Hai, lasă-mă cu d-astea, pe mormântul lu` ai mei dacă a dormit vreuna la mine cât ai fost tu plecată…

Tribunalul Argeș a dispus confiscarea averii acestuia

În urma condamnării acestuia, Tribunalul Argeș  a luat decizia de a-i confisca două autoturisme, un BMW model X6, în valoare de aproximativ 60.000 euro și un Chevrolet Camaro, în valoare de aproximativ 29.900 euro, dar și o motocicletă în valoare de 10.000 de euro.

De asemenea, acestuia îi vor fi confiscate și service-ul și vopsitoria auto, dar și suma de circa 868.000 lei.

Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de inculpat.

Foto: Ziar Exclusiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Service-urile auto din Argeș, controlate de ITM

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Belgia | Câmpulung Muscel | Florin Oprea | Germania

Ultimele articole