Service-urile auto din Argeș, controlate de ITM

de | 01.02.2024 09:32 | Județean, Economic

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Argeș au verificat modul în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă în cadrul service-urile auto de pe raza județului nostru.

Acțiunea a avut loc în cadrul Campaniei Naționale de control în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor.

Astfel, în perioada 18-26 ianuarie 2024, inspectorii ITM Argeș au efectuat  58 controale, iar în urma celor constatate au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  25.500 lei.

Principalele deficiențe constatate inspectorii argeșeni au fost următoarele: neasigurarea verificării tehnice periodice la echipamentele de muncă, neasigurarea echipamentului individual de protecție, neasigurarea semnalizării de securitate și sănătate în muncă.

Din păcate, lucrătorii din acest domeniu sunt expuși la o gamă largă de riscuri de accidentare la locul de muncă.

Potrivit ITM Argeș, obiectivele acestei campanii sunt următoarele:

  •  Diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii din domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 452.
  • Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă în societățile comerciale din domeniul de activitate susmenționat;
  • Eliminarea neconformitătilor constatate în domeniul securității și sănătății în muncă în activitățile specifice ale societăților comerciale din domeniile de activitate vizate de acțiune.

Foto credit: AutoBild.ro | Limarom

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Autoturism răsturnat la Țițești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM Arges

Ultimele articole