anchetaonline.ro

ARGEȘ: Și beat, și vitezoman! Șofer de 60 de ani, pericol public pe șosele

de | 12.12.2022 16:29 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Pitești

Și beat, și vitezoman! Un șofer, în vârstă de 60 de ani, din localitatea Pietroșani a rămas fără permisul de conducere în acest weekend.

Bărbatul a fost prins de polițiștii rutieri din Curtea de Argeș, în timp ce conducea o mașină cu viteza de 80 km/h în localitate. Mai mult, polițiștii l-au verificat cu aparatul etilotest, rezultând că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice, reieșind o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma faptei sale, bărbatul a primi cu amenzi în valoare totală de 1.885 lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 90 de zile.

Se credeau pe autostradă

Nu a fost singurul caz cu șofer băut și vitezoman din acest weekend. De exemplu, în municipiul Pitești, polițiștii au aplicat în ziua de duminică, 11 decembrie, 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 15.000 de lei, au reținut 6 permise de conducere (unul pentru alcool și 5 pentru viteză). De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Printre șoferii sancționați de oamenii legii se numără și un tânăr de 26 de ani, din Pitești, care a fost depistat pe bld. Frații Golești, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Verificarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu o amendă de 1.305 lei, iar permisul i-a fost suspendat pentru 90 de zile.

De asemenea, 5 conducători auto au fost depistați pe străzile Costache Negri, Târgu din Vale și Frații Golești, în timp ce au depăsit limita legală cu peste 50 km/h, fiind înregistrați de aparatul RADAR cu viteze cuprinse între 104 și 124 de km/h.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată de aparatul RADAR pe bld. Frații Golești din Pitești, unde un bărbat de 39 de ani, din Pitești conducea un autoturism cu viteza de 124 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul de a conduce a fost suspendat pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, transmite IPJ Argeș.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Piteștean drogat la volan pe strada Egalității!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: