Argeș: Sute de amenzi și zeci de permise reținute în weekend

de | 10.12.2023 18:00 | Județean, Lifestyle

Aproape 500 de amenzi au fost date șoferilor, prinși pe străzile din Argeș, care nu au respectat regulile de circulație. Sancțiunile au fost aplicate în ultimele 48 de ore.

Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În urma verificărilor, polițiștii au aplicat 496 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 102.000 de lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 28 de permise de conducere și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au fost legitimate 1601 persoane, au fost verificate 1100 autoturisme și au fost efectuate 403 testări cu aparatele din dotare.

Printre cei depistați că se aflau sub influența alcoolului la volan se numără și un bărbat de 42 de ani, din Cocu. Acesta se deplasa autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din Pitești, în momentul în care a fost prins de oamenii legii.

Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate
medicală, însă el a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru fapta sa, bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pentru că sunt multe solicitări la bănci. Programele StudentInvest și FamilyStart vor continua și în 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole