Argeș: Sute de amenzi și zeci de permise reținute în weekend

de | 09.05.2022 11:49 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Peste 400 de amenzi au fost date șoferilor prinși pe străzile din Argeș, care nu au respectat regulile de circulație. Sancțiunile au fost aplicate în doar 48 de ore, în perioada 7-8 mai. Oamenii legii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool sau de substanțe interzise la volan.

În urma verificărilor, polițiștii au aplicat 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 94.000 de lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 39 de permise de conducere și au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, 388 de conducători auto au fost verificați cu aparatul etilotest. Au fost constatate 6 infracțiuni și 17 contravenții, în ceea ce privește conducerea sub influența alcoolului.

Printre cei depistați că se aflau sub influența alcoolului la volan se numără trei bărbați din Curtea de Argeș, în vârstă de 43, respectiv 32 de ani. Aceștia se deplasau pe raza localității de domiciuliu în momentul în care au fost prinși de oamenii legii. Aceștia s-au ales cu dosare penale și au rămas fără permise de conducere.

Polițiștii argeșeni transmit șoferilor mai multe recomandări de care trebuie să țină cont atunci când pornesc la drum:

  • Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

  • Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

  • Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

  • Nu consumaţi alcool sau substanțe psihoactive şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

  • Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

  • La primele semne de oboseală întrerupeți deplasarea, parcați autovehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă până la refacerea capacităților psiho-fizice necesare conducerii în siguranţă.

  • NU UITAȚI: ALCOOLUL ȘI DROGURILE VĂ POT SCHIMBA DESTINAȚIA!” transmit reprezentanții IPJ Argeș.

 

Foto G4media.ro

METEO: Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole