METEO: Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

de | 09.05.2022 08:09 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Vara promite să vină neașteptat de repede, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie pentru următoarele patru săptămâni. Vom avea parte de temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, dar și ploile își vor face simtiță prezența. În mai multe regiuni, vor fi și vijelii sau grindină.

Cum va fi vremea în săptămâna 9 – 16 mai

Meteorologii spun că temperaturile vor fi mai mari decât specificul acestei perioade. În toate regiunile va fi cald, iar o abatere termică pozitivă va fi înregistrată mai cu seamă în extremitatea de vest și de sud-vest. De asemenea, în întreaga țară, regimul pulviometric va fi deficitar, în special în vestul României.

Sudul și sud-estul țării va fi sub un val de aer cald, potrivit redactorului meteo, Oscar Stanciu.

Vor fi întervale cu vreme mai caldă mai ales în sudul şi în sud-estul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara, cu precãdere în nordul, centrul şi sud-vestul ţãrii, precum şi în zonele montane şi submontane, unde vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului”, a declarat Oscar Stanciu pentru Observator.

Potrivit acestuia, maximele vor fi cuprinse între 17- 27 grade Celsius, iar minimele între 5-13 grade Celsius.

Prognoza meteo în săptămâna 16 – 23 mai

În a doua săptămână a intervalului, situația va fi diferită, având în vedere valorile ușor mai scăzute decât specificul perioadei. În special, în zonele montane temperatura medie a aerului va avea valori mai mici.

Precipitațiile vor fi apropiate de cele normale, în aproape toată țara, excepție făcând jumătatea vestică.

Meteo în perioada 23 – 30 mai

Situația se schimbă, din nou, în a treia săptămână a intervalului menționat. Astfel, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât ar fi normalul acestei perioade în extremitatea de vest și de sud-vest a țării. În celelalte regiuni, vor fi normale.

Vom avea regim pluviometric deficitar în aproape majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo în perioada 30 mai – 6 iunie

Finalul lunii mai va duce temperaturi apropiate acestei perioade, cu posibilitatea ca în extremitatea de sud și de sud-est a României să fie ușor mai ridicate.

De asemenea, în sudul țării, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, în timp ce în restul regiunilor se vor apropia de normalul acestei perioade.

Contabilul FC ARGEȘ – reținut după ce A ȘANTAJAT UN PREOT care păcătuise cu nevasta sa!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole