Contabilul FC ARGEȘ – reținut după ce A ȘANTAJAT UN PREOT care păcătuise cu nevasta sa!

de | 09.05.2022 07:30 | Eveniment, Importante, Pitești, Rural

  • Un nou scandal zguduie liniștea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, după ce un preot din județul nostru a căzut în plasa unui șantaj. Fața bisericească (A.C.) din Călinești a fost strânsă cu ușa de un soț trădat, nimeni altul decât contabilul șef al Clubului FC Argeș, Marius Mihalcea.

 

Vorba aceea: “Să faci ce zice popa, nu ce face popa!” s-a adeverit în acest caz, finalizat  – la sfârșitul săptămânii  trecute – cu un flagrant al Serviciului Investigații Criminale și cu punerea acuzatului sub arest la domiciliu.

Părintele slujește la o mănăstire din Călinești, o comună din apropierea Piteștiului și era șantajat, de ceva vreme, de un bărbat din aceeași localitate, care ar fi descoperit că slujitorul bisericii a avut  relații… neortodoxe cu soția sa. Cum i-a venit soțului trădat ideea de a scoate bani din relația femeii sale cu preotul este greu de înțeles, dar se pare că acesta îl presa pe slujitorul Bisericii să îi dea sume de bani deloc neglijabile ca să nu dezvăluie relația interzisă, către Arhiepiscopie și mass-media.

Acuzatul: fotograf profesionist, fost contabil la Primăria Căteasca, mutat la FC Argeș

În prezent, Marius Mihalcea (47 de ani) este contabil la Clubul Sportiv FC Argeș. Acesta lucrează foarte mult și ca fotograf de eveniment în timpul liber. Până în decembrie 2021, Mihalcea a fost angajat al Primăriei Căteasca, tot pe funcția de contabil, însă a renunțat la post, spunându-le colegilor că se duce într-o instituție unde are mai puțin de muncă.

 

marius mihalcea1

Sursa Foto: Facebook

 

Nici primarul Liviu Năstase nu îl regretă, declarându-ne că l-a lăsat cu actele contabile neîncheiate. Marius Mihalcea locuiește în Călinești, locul unde s-a și petrecut întreaga târășenie pentru care este cercetat în prezent.

Preotul care a căzut în plasa ispitei, dar și în cea a șantajului slujește la o mănăstire din Călinești și nu a avut probleme de care să știe comunitatea până la acest episod, finalizat de către oamenii legii la sfârșitul săptămânii trecute. A dezvoltat o relație foarte personală cu soția acuzatului, relație despre care acesta a aflat la un moment dat, context în care au și început caznele părintelui. Mihalcea l-ar fi amenințat constant că – dacă nu îi oferă sumele solicitate (deloc modeste) – îl va expune public pe preot și îi va face necazuri la Arhiepiscopie, așa că fața bisericească a acceptat să intre în horă.

5.000 euro – prețul flagrantului, prețul secretului

Lucrurile au degenerat, însă, în momentul în care soțul trădat a tot pulsat în ceea ce privește sumele pretinse ca… despăgubire morală, preotul ajungând în punctul în care nu a mai avut altă soluție decât să ceară ajutorul oamenilor legii, formulând plângere pentru șantaj și asumându-și toate riscurile. Pe fir au intrat procurorii de la Topoloveni care, împreună cu Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Argeș, au pus la cale prinderea în flagrant a bărbatului acuzat de respectiva faptă penală.

Acestuia i s-a tăiat filmul la sfârșitul săptămânii trecute, când a picat în plasa oamenilor legii, care l-au săltat cu banii dați de preot în mână, rupând astfel lanțul vicios. Din informațiile oferite de Poliție, contabilul șef de la FC Argeș s-a aruncat la sume consistente pentru a fi discret cu informațiile deținute.

Din cercetări, s-a stabilit că un bărbat de 47 de ani ar fi pretins sume de bani pentru a nu dezvălui o relație extraconjugală pe care persoana vătămată o avea. În seara zilei de 05 mai a.c., cel în cauză a fost depistat în flagrant delict, în timp ce primea suma de 5.000 de euro de la persoana vătămată.

Ulterior, la domiciliul persoanei bănuite, a fost efectuată o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă și suma de 8.000 de lei.”, se detaliază în comunicatul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

Marius Mihalcea, acuzatul de șantaj din această speță, a fost reținut pentru 24 de ore, iar vineri, 6 mai, Judecătoria Pitești a dispus arestul la domiciliu în cazul acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile, pedepsindu-l practic să stea cu nevasta. Pe durata arestului la domiciliu, instanța a impus inculpatului Marius Mihalcea obligaţia să nu părăsească imobilul unde locuieşte efectiv, fără permisiunea organelor judiciare care au dispus măsura şi care instrumentează cauza.

dosar marius mihalcea

Lui Mihalcea îi este interzis, de asemenea, să comunice cu persoana vătămată, preotul A. C. sau cu membrii de familie ai acesteia ori cu alți doi martori din dosar, direct sau indirect, pe orice cale, se mai arată în minuta deciziei.

După consumarea acestui episod, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a luat act de întâmplările consumate, dar – până la închiderea ediției – reprezentanții instituției nu aveau încă formulată o poziție oficială vizavi de nefericitele incidente legate de pățania preotului de la Călinești.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului | Călinești | Pitești | Topoloveni

Ultimele articole