Liderii G7 au decis să interzică importul de petrol din Rusia

de | 08.05.2022 23:07 | Știri, Economic, Lifestyle, Național

 

Joe Biden, președintele SUA împreună cu liderii G7 au participat duminică, 8 mai, la o videoconferință cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Eforturile de sprijinire a Ucrainei continuă iar în acest sens membrii G7 au anunțat o nouă sancțiune asupra Rusiei și anume eliminarea treptată sau interzicerea importului de petrol rusesc.

Această decizie va lovi puternic economia Rusiei, veniturile de care rușii au nevoie pentru finanțarea războiului se vor diminua.

Reamintim faptul că importul de petrol, gaze și cărbune rusești a fost interzis deja de Statele Unite ale Americii.

 

Sancțiunile noastre fără precedent provoacă deja daune imense economiei Rusiei, iar interzicerea la export a unor produse a sugrumat accesul Rusiei la tehnologia critică și la lanțurile de aprovizionare de care are nevoie pentru a-și susține ambițiile militare.

Războiul lui Putin va șterge ultimii 15 ani de creștere economică a Rusiei.

Ca urmare a interzicerii unor exporturi, Rusia are greutăți în a-și reînnoi armele și echipamentele militare. Cele două mari fabrici de tancuri din Rusia – Uralvagonzavod Corporation și Chelyabinsk Tractor Plant – și-au oprit lucrările din cauza lipsei de componente străine. Aproape 1.000 de companii din sectorul privat au părăsit Rusia, iar rapoartele indică faptul că peste 200.000 de ruși, dintre care mulți sunt foarte calificați, au fugit din țară.

Toate aceste costuri se vor amplifica și se vor intensifica în timp”, precizează Casa Albă.

 

Printre măsurile anunțate de Statele Unite se numără următoarele:

– sancționarea a trei posturi de televiziune ruse de propagandă

– interzicerea serviciilor comerciale care ajută la finanțarea războiului

– restricții suplimentare sectorului industrial al Rusiei, vizând o gamă largă de produse

– restricții privind vizele oficialilor ruși și belaruși.

 

De menționat faptul că din G7 – Grupul celor Șapte fac parte: Statele Unite ale Americii, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

 

 


Citiți, de asemenea pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Joe Biden | Rusia | SUA