ARGEȘ: Un șofer de 67 de ani a băut bine și s-a urcat la volanul mașinii

de | 28.12.2022 19:20 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Un șofer, în vârstă de 67 de ani, din localitatea Schitu Golești, a fost prins de polițiștii Biroului Rutier Câmpulung, în timp ce conducea un autoturism peDC 43 – Valea Pechii, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bătrânul a fost verificat cu aparatul etilotest de către oamenii legii, iar rezultatul a arătat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, iar dreptul de conducere a fost suspendat.

Șoferii trecuți de 65 de ani- considerați pericole în trafic

Șoferii care au ajuns la vârsta a treia reprezintă una din categoriile de conducători auto foarte des criticată de către colegii de trafic. Datele statistice indică numeroase accidente rutiere produse din cauza persoanelor care au trecut de 65 de ani.

Cele mai multe au loc din cauza înrăutățirii stării lor de sănătate sau din cauza faptului că viteza de reacție și concentrarea nu mai sunt la fel.

Dacă la aceste probleme se adaugă și consumul de alcool, putem spune că ne confruntăm cu adevărate pericole în trafic.

Foto descriptiv Stiridecluj.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tupeu în trafic! Un piteștean de 19 ani – potolit de polițiști

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole