Argeșean de 52 de ani prins beat la volanul unei mașini cu ITP-ul și RCA-ul expirate

de | 08.05.2023 17:09 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Argeșean de 52 de ani prins beat la volanul unei mașini cu ITP-ul și RCA-ul expirate

În cursul zilei de duminică, 7 mai, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au efectuat o serie de acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea siguranței în deplasările pe drumul public, prin respectarea normelor de circulație, precum și verificarea respectării legislației referitoare la circulația pe drumurile publice.

În urma verificărilor oamenii legii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.500 de lei, au reținut nouă permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

Printre cei amendați, se află și un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Domnești, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului, fără a deține poliță de asigurare obligatorie auto și având valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată.

El a fost depistat de oamenii legii  în timp ce conducea mașina pe raza localității de domiciliu.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care el a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz a fost întocmit dosar penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat.

De asemenea, el fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei și totodată i-au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Administrator de 48 ani trimis în judecată pentru evaziune fiscală! Prejudiciu de peste 13.1 milioane lei creat statului

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: