Asasini plătiți pe un site deschis în România! Mai mulți străini au apelat la serviciile acestora

de | 18.10.2024 14:14 | Național, Eveniment

FBI a efectuat percheziții la cinci adrese din București, vizând o rețea de hackeri români care operau pe Dark Web și ofereau servicii de asasinat contra cost.

Site-ul deschis în România promitea că, în schimbul unor sume pornind de la 6.000 de lire sterline plătite în monede virtuale, asasinii plătiți ar urma să execute omoruri la comandă, transmite libertatea.ro

Descoperirea a șocat autoritățile, mai ales când s-a aflat că 175 de persoane erau ținte pe lista de pe site. Însă, ancheta a dezvăluit că totul era o escrocherie bine pusă la punct de către hackerii români, care profitau de banii clienților fără a îndeplini „serviciile” promise.

Printre cei care au apelat la această rețea se numără și Stephen Allwine, un bărbat din SUA care a dorit uciderea soției sale. Deși inițial a încercat să angajeze un asasin prin intermediul site-ului, când acesta nu a acționat conform planului, Allwine și-a împușcat mortal soția în 2016, încercând să mascheze crima ca sinucidere. Allwine a fost condamnat ulterior la închisoare pe viață.

Jurnalistul britanic Carl Miller, citat de cotidianul metro, a fost cel care a descoperit că site-ul de pe Dark Web, gestionat de un hacker cunoscut sub numele de Yura, era folosit pentru aceste înșelătorii. Cu ajutorul unui coleg, Miller a reușit să spargă site-ul și să descopere o listă cu numele a 175 de ținte.

Investigația FBI a demonstrat că hackeri români se aflau în spatele escrocheriei, iar una dintre dovezile cheie a fost o captură de ecran în limba română de pe site-ul web. De asemenea, autoritățile au aflat că hackerii foloseau pagini de blog și platforme de știri pentru a promova serviciile, iar clienții erau redirecționați către site-ul de pe Dark Web după căutări precum „hitman for hire”.

Până acum, 28 de persoane care au încercat să angajeze asasini plătiți prin intermediul site-ului au fost condamnate, iar anchetele continuă pentru a-i aduce în fața justiției pe toți cei implicați în rețeaua de escroci.

Foto descriptiv Pixabay

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Dani Mocanu, în continuare sub control judiciar. Manelistul nu poate părăsi țara

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Metro