Se caută asistenți maternali cu domiciliul în zona Mioveni

de | 13.09.2023 09:35 | Administrație, Mioveni

  • Cum să devii părinte de profesie!
Sursă fopto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.
Reprezentanții Primăriei orașului Mioveni anunță că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Mioveni recrutează asistenți maternali, cu domiciliul în zona Mioveni, în vederea angajării și atestării în domeniul creșterii, îngrijirii și educării la domiciliul său a unuia sau mai multor copii.
Aceștia mai precizează că beneficiarii serviciilor oferite de asistentul maternal sunt copiii aflaţi în dificultate, cu vârsta cuprinsă între 0-16 ani, copiii părăsiţi în maternitate sau spital, precum și copiii abandonaţi.
Dacă vă întrebați cine poate fi atestat ca asistent maternal profesionist, aflați că numai persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:
  • au capacitate deplină de exerciţiu;
  • au domiciliul stabil, de preferat în Mioveni sau în apropierea orașului;
  • prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul lor psihologic, prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi;
  • au în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament sau în încredinţare;
  • nu au în prezent un contract de muncă activ;
  • au urmat cursurile de formare profesională organizate de DGASPC sau altă instituție private, pentru acordarea atestatului de asistent maternal profesionist.
Ce trebuie să facă persoanele care solicită să devină asistent maternal profesionist? Acestea vor depune o cerere de evaluare a capacităţii lor către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeș din Municipiul Piteşti, Calea Drăgăşani, nr. 8. De precizat că cererea de evaluare cuprinde elementele sociale, psihologice şi medicale ale capacităţii solicitantului.
Important de menționat! Cererea se va depune doar după o discuţie iniţială cu responsabilii din cadrul Compartimentului Asistenţă Maternală din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș.
În ceea ce privește interviul, acesta se poate programa la numărul de telefon 0790106651.
Mai multe informații se pot obține și de la reprezentanții DAS Mioveni, telefon 0727735175.
Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Exerciţiu | Mioveni

Ultimele articole