Asociația Pro Infrastructură : ”CNAIR, deșteptarea!” – în cazul bărbatului căzut de pe autostrada Sibiu – Pitești!

de | 31.01.2023 23:53 | Știri, Eveniment, Județean

Asociația Pro Infrastructură cere Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR) să adauge elemente de protecție în cadrul tuturor structurile ca cerință standard. Solicitarea vine în urma accidentului petrecut duminică seara, pe tronsonul 1 al autostrăzii Sibiu – Pitești, conform G4Media.ro.

Evenimentul a avut loc duminică seara, când un bărbat care a încercat să se ferească de un autoturism și  să treacă dincolo de parapete. Acesta a căzut de pe pod, de la 20 de metri înălțime, deoarece în acel loc nu era montat un grilaj.

Al doilea mort prin cădere în gol de pe pod! CNAIR, deșteptarea! Duminică seara, pe Autostrada A1 Sibiu-Boița, un șofer oprit pe un viaduct din cauza unui accident în lanț întâmplat noaptea a sărit peste parapet ca să evite a fi lovit, neștiind că dedesubt este un hău (fotografii: 1, pe pod și 2, la sol).

Este al doilea accident de acest tip după cel de pe Autostrada A3 Turda-Gilău din 2018. În condițiile în care numărul de victime pe autostradă este foarte mic, este prea mult să avem două decese cauzate doar de o simplă proiectare deficitară!

Soluția salvatoare este simplă și este implementată DEJA de CNAIR la UNELE poduri. Exemplu în fotografia 3 pe Autostrada A3 lângă Târgu Mureș: un grilaj („grătar”) care împiedică astfel de căderi instalat între sensuri”, informează Asociația Pro Infrastructură pe pagina de Facebook.

Mai mult de atât, asociația subliniază importanța grilajului deoarece ”în alte țări se recomandă părăsirea autovehiculului și adăpostirea în spatele parapetului pentru a evita riscul de a fi loviți de cei care vin (cu viteză) din spate”.

Cerem responsabililor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să includă aceste elemente de protecție la toate structurile drept cerință STANDARD OBLIGATORIE în proiectare și execuție și să ia toate măsurile de avertizare necesare așa încât șoferii să realizeze că dincolo de parapet nu vor călca pe sol, chiar dacă dincolo se vede o bandă de circulație!”, este adăugat în postare, potrivit sursei citate.

Sursa foto: G4Media

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Scandal într-o primărie din Argeș! Edilul a fost agresiv cu o femeie! Dosar penal pentru loviri și alte violențe

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: