Asociația Montană Carpați (AMC) montează un nou refugiu în Munții Făgăraș, la peste 2.000 de metri

de | 03.07.2023 15:01 | Știri, Administrație, Județean

Asociația Montană Carpați (AMC) montează în un nou refugiu în Munții Făgăraș, în vecinătatea vârfului Negoiu, la peste 2.000 metri, informează Asociația Montană Carpați, anunță Monitorul Expres.

Un număr de 30 de voluntari montează, de câteva zile, pereții și acoperișul refugiului, structură care a fost transportată în mai multe ture, cu un elicopter privat.

Refugiul Scara este amplasat în Șaua Scării, la 2.146 metri altitudine, în vecinătatea Vârfului Negoiu (2.535 metri) și a Custurii Sărății, pe locul vechiului refugiu.

Noul refugiu va avea o suprafață de 36 mp și va fi delimitat de două zone funcționale – un vestibul și un spațiu comun cu loc de luat masa și dormit –, și va adăposti confortabil 15-18 persoane, scrie g4media.ro.

Foto g4media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O maşină s-a prăbuşit într-o râpă, de la 20 de metri înălţime, pe DN1!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole