Astăzi este ultima zi de valabilitate a polițelor RCA de la Euroins

de | 07.12.2023 09:45 | Național, Economic, Importante

Astăzi, 7 decembrie, este ultima zi în care mai sunt valabile polițele emise de compania Euroins, care a intrat în faliment în primăvara acestui an. După această zi, cei care nu și-au încheiat o asigurare nouă, sunt pasibili de amendă.

În cazul în care nu aveți asigurare RCA valabilă, amenda este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, iar pe lângă această amendă se poate reține certificatul de înmatriculare.

Din cele peste 2,7 milioane de poliţe RCA ale companiei, care erau în vigoare în momentul retragerii autorizaţiei de funcţionare de către ASF, pe data de 17 martie 2023, circa 31% au rămas valabile până astăzi, 7 decembrie inclusiv, urmând ca pe 8 decembrie să expire.

După data de 7 Decembrie 2023 (ultima zi de valabilitate a poliţelor de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA, cu excepţia celor încadrate în clasa de asigurări 15 Garanţii) creditorii de asigurare se pot adresa FGA cu o cerere de plată de restituire primă, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferenţei de primă pentru perioada rămasă neacoperită. În cazul poliţelor de asigurare pentru care a operat încetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, în sensul notificării asigurătorului cu privire la încetarea respectivei poliţe de asigurare. FGA va continua să instrumenteze cereri de deschidere dosar daună primite de la petenţi ai Societăţii Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse până la data de 07 Decembrie 2023, inclusive“, transmit reprezentanții Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA )

Compania a rămas fără autorizație în primăvara anului curent, când au fost descoperite probleme în dosarele respinse și lipsa fondurilor pentru despăgubiri.

Ce amenzi riscă șoferii care vor fi depistați fără RCA

Potrivit antena3.ro, peste 840.000 de șoferi au încă asigurări auto obligatorii emise de Euroins. Ei sunt obligați ca din 8 decembrie să încheie polițe noi. Autoritățile le recomandă românilor să facă asta cât mai repede, pentru a evita aglomerația din ultima zi.

Șoferii care nu vor încheia polițe de asigurare cu o altă companie, riscă amenzi între 1.000-2.000 de lei sau chiar reținerea certificatului de înmatriculare.

ASF dă asigurări că prețurile polițelor de asigurare vor fi unele decente.

Foto:jurnaldevrancea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

România, lovită din nou de un val de aer rece

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Euroins

Ultimele articole