Astăzi. Liderii europeni s-au reunit la summit-ul CPE în Republica Moldova

de | 01.06.2023 09:16 | Știri, Național, Politic

Aproape 50 de lideri europeni se reunesc astăzi, 1 iunie, în Republica Moldova la reuniunea Comunității Politice Europene. Programul Summitului cuprinde o sesiune plenară, cu participarea tuturor delegațiilor, și grupuri de lucru, care vor avea loc în paralel și în cadrul cărora se vor dezbate teme care vizează securitatea, energia și conectivitatea.

La reuniune și-au anunțat prezența 47 de șefi de stat sau de guvern, președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene și președintele Parlamentului European. Printre participanți se numără și președintele României, Klaus Iohannis.

”Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană”

Printre cei care au venit de miercuri a fost și Ursula von der Leyen președinta Comisiei Europene.

”M-am bucurat să o revăd pe Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Chișinău, în ajunul summitului Comunității Politice Europene. Mâine (n.r. – 1 iunie) este o zi importantă pentru Moldova și pentru prietenii și partenerii țării noastre.

Astăzi (n.r. – miercuri) țara noastră a mai făcut un pas spre construirea Moldovei europene acasă prin semnarea unui nou acord, care prevede scăderea tarifelor pentru serviciile de roaming începând cu 1 ianuarie 2024. Cetățenii moldoveni vor putea fi mai aproape de cei dragi și vor putea vorbi mai ieftin și mai des. Conectarea Moldovei cu Uniunea Europeană este tot mai strânsă și aduce beneficii concrete pentru oameni. Comisia Europeană ne va ajuta, în continuare, să depășim dificultățile, dar și să ne dezvoltăm sectorul de energie regenerabilă, fapt pentru care suntem profund recunoscători.

Anume aceasta înseamnă parteneriatul cu Uniunea Europeană – îmbunătățirea vieții pentru cetățenii noștri. Vă mulțumim, dragi parteneri, că aveți încredere în Moldova. Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană”, a scris Maia Sandu, președinta Republicii Moldova pe pagina de Facebook.

”Discutăm despre cum putem readuce și menține pacea”

Astăzi, Maia Sandu, a transmis că la summitul Comunității Politice Europene se discută despre cum se poate readuce și menține pacea și securitatea pe continentul nostru.

”Cei mai importanți cetățeni ai planetei Pământ sunt copiii. Viitorul lumii este în mâinile copiilor. Dar viitorul copiilor este în mâinile noastre și acest viitor începe azi.

Azi, la summitul Comunității Politice Europene discutăm despre cum putem readuce și menține pacea și securitatea pe continentul nostru, astfel încât să oferim copiilor noștri un viitor neumbrit de amenințări. Suntem datori să le asigurăm o copilărie fericită, în care fiecare copil e liber să creeze și să-și realizeze visele și potențialul”, a transmis Maia Sandu astăzi pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Maia Sandu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiectul de hotărâre PNL pentru acordarea unui stimulent de 1.500 de lei la nașterea unui copil a fost adoptat și la Micești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Republica Moldova