Atenție la ce cumpărați! Medicament folosit împotriva diabetului, falsificat

de | 23.10.2023 10:26 | Național, Lifestyle

Agenția Europeană pentru Medicamente a emis o alertă cu privire la falsificarea unui medicament foarte popular. Este vorba despre Ozempic, un medicament folosit împotriva diabetului, dar și pentru slăbit.

Cererea pentru Ozempic a crescut foarte mult în ultima perioadă, deoarece a devenit cunoscut pentru faptul că ajută oamenii să își reducă semnificativ greutatea corporală.

Astfel, popularitatea de care s-a bucurat acest produs în ultimul an a dus la o creștere a numărului de preparate false, care pot pune viețile oamenilor în pericol.

În acest context, Agenția Europeană pentru Medicamente a fost notificată de către autoritățile naționale competente relevante cu privire la faptul  că au fost identificate la angrosiștii din UE și din Regatul Unit pixuri preumplute etichetate în mod fals ca fiind medicamentul pentru diabet Ozempic (semaglutide, 1 mg, soluție injectabilă).

Potrivit unui comunicat al agenţiei, stilourile, cu etichete în limba germană, proveneau de la angrosiști din Austria și Germania.

Seringile preumplute au numere de lot, coduri de bare 2D și numere de serie unice provenite din ambalaje autentice, precizează EMA.

În UE, fiecare ambalaj de medicamente are un cod de bare 2D și un număr de serie unic, astfel încât să poată fi urmărit într-un sistem electronic la nivelul UE. Atunci când ambalajele de Ozempic falsificat au fost scanate, numerele de serie s-au dovedit a fi inactive, fapt pentru care au fost declanșate alerte pentru presupusele falsuri.

Potrivit sursei citate, există diferențe de aspect între stiloul falsificat și cel original.

ozempic faelschung original - Atenție la ce cumpărați! Medicament folosit împotriva diabetului, falsificat

Cazul este acum investigat de autoritățile sanitare naționale și europene în colaborare cu poliția, în timp ce unitățile și distribuitorii din țările afectate au fost avertizate.

Ultimele rapoarte de falsificare vin în urma unei creșteri a cererii pentru Ozempic, care a dus și la o situație de deficit.

Pentru a evita astfel de cazuri, autoritățile le recomandă pacienților  consultarea prospectului, pentru a se asigura că nu este un produs contrafăcut, să nu se folosească stilouri preumplute Ozempic suspectate de a fi false și să se returneze produsul în cazul în care ar putea fi fals, deși vânzarea lui nu a fost detectată în farmacii în acest moment.

Sursa foto: bfarm.de

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Salvamont: 32 de persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ozempic

Ultimele articole