Atenție dacă plecați în Bulgaria! Transportul cu feribotul la vama Oryahovo – Bechet este suspendat temporar

de | 22.08.2024 17:04 | Eveniment, Național

Începând cu data de 21 august 2024, transportul cu feribotul pe Dunăre între punctele de trecere a frontierei Oryahovo (Bulgaria) și Bechet (România) va fi suspendat temporar. Această decizie a fost luată din cauza nivelului scăzut al apei în Dunăre, agravat de condițiile meteorologice nefavorabile, inclusiv vânturi puternice care sunt preconizate în zilele următoare.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care intenționează să meargă în Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat în drumul lor spre Grecia sau Turcia.

În acest context, MAE recomandă folosirea tuturor celorlalte puncte de frontieră deschise traficului internațional la frontiera româno-bulgară, după cum urmează: Vidin – Calafat, Kardam – Negru Vodă, Durankulak – Vama Veche, Silistra – Ostrov Călărași, Dobromir – Krushari și Kainardzha – Lipnița (aceste două puncte funcționează cu orar 08:00-20:00 și doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Nikopol – Turnu Măgurele (feribot) (www.feribot-eurobac.ro),  Svishtov – Zimnicea (feribot) (www.ferry.bg), Aydemir (Silistra) –  Chiciu (Călărași) (feribot) (www.spikaferry.com) și Ruse – Giurgiu.

Pentru cei care tranzitează PCTF Ruse, MAE atrage atenția asupra posibilelor întârzieri cauzate de lucrările de reparație la podul peste Dunăre. Începând cu 5 iulie 2024, taxa de pod poate fi plătită și online, numai pentru autovehiculele cu capacitate de transport de persoane de până la 8+1 – https://ep.customs.bg/eportal/public/index?pageId=40&isActive=id6.  Taxa de pod poate fi în continuare plătită cu cardul bancar sau în numerar, respectiv 2 euro sau 4 leva.

Cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze corect înainte de călătorie, să își achiziționeze din timp vinieta electronică pentru Bulgaria și să fie pregătiți pentru eventuale întârzieri la frontieră, având la dispoziție resursele necesare pentru călătorie.

Autoritățile bulgare recomandă insistent ca vinieta electronică să fie achiziționată online prin intermediul site-ului www.bgtoll.bg (cu versiune și în limba română – https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica) – site oficial recomandat de autoritățile bulgare competente.”, transmite MAE

Informații suplimentare pot fi accesate astfel:

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510. De asemenea, cei care se confruntă cu o situaţie dificilă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Totodată, MAE recomandă și consultarea paginilor web http://sofia.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro,  www.meteoalarm.orgwww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Foto: dunare.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bilanț îngrijorător: 15 morți și peste 200 de răniți pe munte, în luna iulie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | Călărași | Giurgiu | Grecia | Ministerul Afacerilor Externe | Turcia | Vama Veche

Ultimele articole