Atenție la mâncarea de post! Alimente pline de E-uri
Postul Paștelui a început, dar nu toți cei care îl vor ține, vor mănânca și sănătos. Din contră, potrivit specialiștilor InfoCons, unele alimente de post conțin extrem de multe E-uri, ceea ce înseamnă că o persoană poate avea la o masă până la 50 de E-uri.
Prin urmare, reprezentanții InfoCons trag un semnal de alarmă și recomandă oamenilor să fie foarte atenți la ceea ce consumă în această perioadă. Conform sursei citate, o gustare de post alcătuită din pâine, pate vegetal, margarină, halva și lapte de soia, le va adăuga în organism până la 50 de E-uri.
InfoCons atrage atenția asupra faptului că alimente precum pâinea, margarina, halvaua, lapte de soia conțin de la 3 E-uri până la 8 E-uri, iar pateul vegetal și chiar o gumă de mestecat pot atinge de la 11 E-uri până la 13 E-uri.
Reprezentanții InfoCons amintesc consumatorilor că pot verifica care sunt cele mai frecvente tipuri de aditivi alimentari ( E-uri) cu ajutorul aplicației InfoCons, care poate fi descărcată de AICI.
Suntem în Post . Pentru cei care cu adevărat țin Post , dar și pentru cei care înțeleg ca și mod de viață să consume produse de post , ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural – fără chimicale , cu multe legume . Dar , din păcate , E-urile, coloranții , conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare , iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post , trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei , înțelegerea ingredientelor , pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei , pentru copiii lor , pentru bunicii și pentru părinții lor . Există și o soluție pentru a fi mai informați , pentru a alege ce cumpărăm , ce mâncăm , cât mâncăm , cum mâncăm , pentru a fi real ce ne dorim”, a transmis Sorin Mierlea – Președinte InfoCons.
Foto descriptiv Doc.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: