Pitești. Locuințe pentru tineri pe bani europeni

de | 28.02.2023 17:13 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Județean, Național, Pitești

Veste bună pentru tinerii piteșteni. Ministerul Dezvoltării a semnat contractul de finanțare cu administrația locală din Pitești pentru construirea de locuințe pentru tineri. Valoarea proiectului este de 14.000.299,59 lei.

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 162 de noi contracte de finanțare, depuse prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit comunicatului publicat pe site-ul instituției. Contractele au fost încheiate între autoritățile publice locale din 146 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării, au o valoare totală de 556.499.633,43 lei și vizează reabilitarea moderată a clădirilor publice, construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ, elaborarea și actualizarea în format GIS a documentațiilor de planificare urbană și amenajarea teritoriului, precum și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin realizarea unor piste pentru biciclete (și alte vehicule ușoare) și achiziționarea unor sisteme de transport inteligente, a unor sisteme de siguranță și supraveghere video, a unor sisteme inteligente de management urban/local și a unor puncte de reîncărcare vehicule electrice. Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 6.417 de contracte de finanțare.

Proiecte din Argeș

Din județul Argeș sunt 3 proiecte semnate: ”Creșterea eficienței energetice la Școala Gimnazială Toma Brătianu în comuna Șuici, județul Argeș” – 3.193.085,73 lei; ”Construire de locuințe de tip nZEB  plus pentru tineri în comuna Hârsești, județul Argeș” –  4.299.998,99 lei; ”Construire de locuinte pentru tineri, cartier Războieni I, municipiul Pitești” – 14.000.299,59 lei.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere de până la 300 de lei! Se acordă femeilor din România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești