Cod portocaliu de ploi torențiale în Mioveni. S-a emis mesaj RO-Alert

de | 07.07.2023 16:19 | Eveniment, Județean, Știri

După ce ieri, 6 iulie, municipiul Pitești a fost devastat de ploile torențiale, astăzi a venit rândul orașului Mioveni, unde în urmă cu doar câteva momente s-a emis un mesaj RO-Alert de vreme extremă, în care oamenii sunt sfătuiți să rămână în case.

Potrivit mesajului, timp de o oră, de la 16.15 până la 17.15, locuitorii orașului Mioveni vor avea parte de ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, dar și grindină.

b8091b2b 1b46 4501 9987 69b92f0bb9a5 - Cod portocaliu de ploi torențiale în Mioveni. S-a emis mesaj RO-Alert

Vă reamintim că Argeșul se află sub COD PORTOCALIU de vreme extremă. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie  au emis astăzi o nouă atenționare ce este valabilă în intervalul 7 iulie, ora 14 – 8 iulie, ora 6.

În acest interval vom avea parte de averse torențiale, descărcări electrice și vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Având în vedere avertizările meteorologice de cod portocaliu sub incidența căruia se află o parte din localitățile județului nostru, pompierii argeșeni recomandă:

  • Pentru evitarea oricăror situații de pericol, informați-vă asupra traseelor pe care le aveți de parcurs și evitați drumurile greu accesibile.

  • Orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.

  • Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul ploi abundente, furtună,etc., accesând link-ul de mai jos:https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Piteștiul – sub furtună! S-a emis cod RO-ALERT!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Mioveni | Pitești | RO-ALERT