(VIDEO) Piteștiul – sub furtună! S-a emis cod RO-ALERT!

de | 06.07.2023 16:24 | Știri, Eveniment, Județean, Pitești

În aşteptarea zilelor de vară, inundaţiile lovesc în continuare şi fac prăpăd. Aproape zilnic ploile mătură ţara. Gospodării distruse de ape, drumuri rupte sau blocate şi zeci de străzi înghiţite de ape.

La fel se întâmplă, în aceste momente, și cu municipiul Pitești, care  este sub ape, iar ploile nu se opresc.

Ploaia torențială a provocat adevărate șuvoaie pe străzile din Pitești. Apa s-a strâns pe carosabil, iar circulația se desfășoară cu dificultate.

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o nouă atenționare COD PORTOCALIU de vreme rea pentru mai multe localități din județul Argeș.

Avertizarea este valabilă pentru ziua de astăzi, 04 iulie, în intervalul orar 16:00 – 17.00 și și vizează zonele Pitești, Mioveni, Ștefănești, Călinești, Bascov, Bradu, Mărăcineni, Budeasa, Căteasca. 

În aceste zone vor fi averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.
De asemenea, pentru Pitești s-a emis și o avertizare RO-Alert.

ro alert - (VIDEO) Piteștiul - sub furtună! S-a emis cod RO-ALERT!

Vremea a făcut prăpăd și pe Transfăgărășan. În acest sens, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că  pe DN 7C  Transfăgărășan, tronson kilometric 56 – 63, precipitațiile abundente recente au produs căderi masive de pietre de pe versanți.

Circulația rutieră este blocată de ambele sensuri de mers. Și în prezent plouă, cu acumulare de apă și aluviuni pe carosabil.

La fața locului intervin utilaje și personal de la SDN și UAT Arefu.

În zona afectată se deplasează echipajul SMURD de la Cota 2000 și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș.

Sursa foto: Pitesti – orasul meu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(Video) Căderi masive de pietre și aluviuni pe Transfăgărășan! Trafic afectat și mașini blocate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole