Aterizare de urgență pe Otopeni. Alertă cu bombă într-un avion al Pegasus Airlines

de | 17.07.2023 21:33 | Știri, Eveniment, Național

A fost alertă, luni seară, pe Aeroportul Otopeni, după ce s-a anunțat că ar exista o bombă la bordul unui avion.

O aeronavă Airbus 321, aparținând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul – Dusseldorf, a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni, după o amenințare cu bombă la bord.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18.00, iar la fața locului au fost mobilizate forțele de intervenție ale SRI.

Astăzi, luni, 17 iulie, o aeronavă Airbus 321neo, aparținând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul – Dusseldorf, a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, la ora 17.54.
În prezent, instituțiile abilitate aplică măsurile specifice pentru astfel de situații. Traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat, se decolează și se aterizează în siguranță”, transmit reprezentanții Aeroportului Otopeni citați de antena3.ro

Potrivit SRI, în aeronavă se aflau cinci copii și 184 de pasageri adulți. De asemenea, la bordul aeronavei care plecase din Istanbul cu destinația Dusseldorf se aflau şapte membri ai echipajului.

Din fericire, persoanele aflate în avion sunt în afara oricărui pericol.

Ameninţarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa). Turnul a contactat pilotul (care este suveran pe timpul zborului şi poate decide dacă să aterizeze de urgenţă sau nu). În acest caz a decis să aterizeze de urgenţă pe Otopeni”, a precizat SRI.

Reprezentanții Serviciului Român de Informații au transmis că echipa pirotehnica a SRI desfășoară procedurile specifice în astfel de situații extreme.

Conform protcoloului pentru situații de acest gen, pasagerii din avionul amenințat cu bombă vor fi evacuați, controlați, iar apoi conduși în siguranță, în aeroport. În acest timp, geniștii vor încerca să localizeze posibilul obiect exploziv la bordul avionului.

foto descriptiv dailybusiness.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Prins pe străzile argeșene cu permis provizoriu de Anglia! S-a ales cu dosar penal

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Otopeni

Ultimele articole