Cea mai atractivă comună din Argeș! Populația din Bradu a crescut cu peste 40% în 11 ani

de | 27.02.2024 09:22 | Din ediția tipărită, Administrație, Rural

Conform rezultatelor oficiale ale recensământului general efectuat în 2022, populația comunei Bradu a ajuns la 10.032 de locuitori, după cum a anunțat primarul Dan Stroe.

”Dintre cele 2.861 de comune din România, Bradu se situează pe locul 44 în clasamentul comunelor după numărul de locuitori. Față de recensământul din 2011, populația comunei Bradu a crescut cu 2.902 locuitori, ceea ce reprezintă o creștere de 40.70% a numărului de locuitori. Conform recensământului, populația comunei Bradu este compusă din 4.946 persoane de sex masculin, reprezentând 49.30% din totalul populației și 5.086 persoane de sex feminin, ce reprezintă 50.70% din totalul locuitorilor.”, este informația transmisă de către primarul Stroe.

Domnia-sa subliniază faptul că trendul ascendent a fost favorizat și de crearea de noi facilități în zona de infrastructură și utilități publice, care a determinat din ce în ce mai multe persoane să își stabilească domiciliul în Bradu.

”Creșterea numărului de locuitori ai localității noastre reprezintă rezultatul unei activități constante focusate pe dezvoltarea continuă a comunității. Faptul că tot mai multe persoane aleg comuna Bradu spre a le deveni «acasă» este o dovadă în plus că această administrație reușește să contureze o localitate cu adevărat europeană. Aceste rezultate ne bucură, dar, în același timp, ne obligă să menținem alert pasul dezvoltării și să ducem la îndeplinire toate proiectele planificate!”, a mai adăugat Dan Stroe.

Material realizat de: Sofia Paul

Sursă foto: ediție tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Lista completă a lucrărilor planificate de Primăria Bradu în 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu

Ultimele articole