ACȚIUNE PENTRU PROXENETISM ȘI TRAFIC DE PERSOANE – desfășurată pe teritorul României și Marii Britanii!
Polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Pitești, Buzău și Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat, ieri, nu mai puțin de 11 percheziții domiciliare, într-o speță foarte amplă care a avut în vizor un grup organizat de proxeneți care traficau femei și le obligau să se prostitueze în Marea Britanie.
Simultan, pe teritoriul Marii Britanii, au fost efectuate alte 7 percheziții domiciliare, precum și numeroase audieri, cu privire la activitatea aceluiași grup infracțional, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat prin intermediul EUROJUST.
În cadrul acțiunii de amploare desfășurat ieri – simultan, pe teritoriul celor două țări – polițiștii BCCOA și procurorii DIICOT au identificat 14 persoane despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale, dar și 4 persoane vătămate.
Proxenetism prin metoda Loverboy
În acest dosar, apare din nou metoda de operare cunoscută ca Loverboy. Din anul 2019, indivizii acuzați de proxenetism recrutau fete cu posibilități materiale precare sau provenind din familii destrămate, le seduceau și, ulterior, le determinau să se prostitueze în afara țării, explotându-le sexual pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.
Odată ajunse în țările de destinație, acestea erau obligate să practice prostituția, iar – dacă refuzau cumva- erau bătute și amenințate, ajungând astfel să practice cea mai veche meserie din lume sub imperiul fricii.
Sumele de bani obținute din exploatarea femeilor ar fi fost, ulterior, însușite de membrii grupului infracțional organizat și investite în imobile, autoturisme și diverse alte bunuri și activități”, se arată în comunicatul autorităților.
Cercetările cu privire la activitatea acestui grup axat pe proxenetism și trafic de persoane au început anul trecut și au beneficiat de sprijinul EUROJUST, prin constituirea unei echipe comune de anchetă și organizarea unui centru de coordonare, pentru ziua comună de acțiune. Acțiunea comună a beneficiat de sprijinul analiștilor din cadrul EUROPOL, care a asigurat și schimbul de informații.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.
Citește și alte știri ale zilei pe www.anchetaonline.ro