Au sosit alte 5 autobuze electrice în Pitești!

de | 24.06.2022 09:10 | Știri, Administrație, Pitești

Ieri, în data 23 iunie, au sosit alte 5 autobuze electrice la Piteşti.

Până acum sunt 6, dar Primăria Pitești a anunțat că până la sfârșitul acestei luni se vor achiziționa un număr total de 11 din cele 40. Totodată, în Pitești urmează să fie montate 11 stații pentru încărcare electrică.
Reprezentanţii Primăriei Piteşti au precizat că etapa de implementare a proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice” se desfășoară conform graficului planificat. De asemenea, până la sfârșitul acestei luni, se preconizează că urmează să avem un total de 11 autobuze electrice. Municipiul Pitești a achiziționat în total 40 de autobuze, prin proiectul cu finanțare nerambursabilă. După cum am mai precizat, urmează să fie achiziționate și montate11 stații de încărcare rapidă.

Municipalitatea este în plin proces de modernizare a bazei auto pentru transportul în comun, intrarea în circuit a autobuzelor electrice urmând a fi realizată în câteva luni, după obținerea licențelor și autorizațiilor necesare înmatriculării. Procesul de înlocuire a vehiculelor din transportul public este unul reglementat de proceduri, prin urmare este un proces de durată, implicând și instruirea conducătorilor auto și a specialiștilor utilizatori din cadrul PUBLITRANS 2000 S.A. pentru activități de revizii, reparații, inspecții, lucrări caroserie. Proiectul este realizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Pitești, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate planurile de mobilitate urbană durabilă”.” a transmis Primăria Piteşti.

Sursa Foto curier.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

( VIDEO) Noi proteste pentru micșorarea prețului la carburanți în Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Pitești

Ultimele articole