Aurel Bălăşoiu, scăpat de cazul penal, se pregăteşte pentru războiul electoral: Au crezut că mă arestează și scapă de tot de mine! Păi, de mine n-ai avut loc, de primarul de la Mioveni n-ai avut loc…

de | 19.02.2024 20:32 | Din ediția tipărită, Importante, Județean, Politic

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus clasarea cauzei în care deputatul PSD Aurel Bălășoiu era acuzat de întreținere de raporturi sexuale cu minori, după ce s-a constatat că în niciuna dintre faptele investigate nu au fost implicați minori. Decizia a fost dată anul trecut, ceea ce înseamnă că Aurel Bălășoiu a avut timp suficient să se gândească serios la ce urmează să facă în viața sa, mai ales că vorbim de un an electoral. Ei bine, parlamentarul ne-a declarat că și-a găsit liniștea, împăcarea și că, la fel ca în Biblie, va aplica legea Talionului ”ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”. Aflat la mănăstire, parlamentarul ne-a declarat că va face mărturisiri explozive de la tribuna parlamentului cât de curând și că va devoala care coleg de la vârful PSD Argeș i-ar fi înscenat cel mai cumplit episod prin care a trecut în viața sa.

”Marcel Ciolacu mi-a spus să am răbdare”

Domnule deputat, anul trecut v-a adus casarea clauzei în care erați acuzat de întreținerea de raporturi sexuale cu minori. Care sunt planurile dumneavoastră acum, în an electoral?

– Nu mi-am făcut niciodată griji. Din prima secundă nu am avut nici cea mai mică emoție. Știu ce am făcut și ce n-am făcut, dreptatea și Dumnezeu erau de partea mea.

Ați spus în numeroase rânduri că cineva s-a aflat în spatele episodului care v-a stricat reputația. Ați descoperit, între timp, cine este respectiva persoană?

– Răul este din interiorul PSD Argeș și îl voi demonstra cât mai curând. Am vrut să-mi spun adevărul în cadrul Biroului Permanent Judeţean. Ei au tăcut, iar preşedintele nu mi-a permis. Niciun coleg nu a întrebat ce vrea nebunul ăsta, dacă am dreptate. Pe penal am făcut plângeri, pe civil am termen în luna aprilie. Voi face politică, merg înainte, dar nu las lucrurile încurcate.

Veți face politică… unde, domnule deputat? Știu că ați fost exclus din PSD Argeș.

– Sunt în PSD național, doar în Argeș nu am loc. Proiecte de hotărâri sunt semnate cu mine în calitate de parlamentar PSD, la Comisia de Agricultură am fost prezent tot timpul și am figurat ca membru PSD. La Grupul parlamentar m-am întâlnit acolo cu Ion Mînzînă, Cristian Gentea și parlamentarii de Argeș. Cum adică acolo am loc și în Argeș, nu? Întotdeauna, președintele Marcel Ciolacu mi-a spus să am răbdare. Și l-am întrebat: «Un an, 4 luni și 18 zile au trecut. Câtă răbdare să mai am?!». Cum este posibilă atâta mârșăvie și răutate?! Cred că nu există cuvinte pentru ce mi s-a făcut. Imaginile sunt imagini, au fost rostogolite peste tot. Colegul meu de partid mi-a făcut asta! Mie, cel care am făcut muncă pentru partid, nu pentru familie. M-au trimis oamenii să fiu parlamentar. Am spus că nu-mi dau demisia, pe mine oamenii m-au ales. Sunt coiniţiator a 78 proiecte de lege, din care 35 s-au şi dus la bun sfârşit! Nu am lipsit nici măcar o oră din parlament. Las lucruri frumoase în urmă.

Sursă foto: ediția print.

Cine a deschis acest bâlci va avea parte de bâlci!”

Când veți face dezvăluirile despre care ne-ați vorbit?

– Cum se stabilește data alegerilor europarlamentare, fie că vor fi comasate cu cele locale, fie nu, voi ieși. Am promisiune de la nivel național să ies și să vorbesc. Cine a deschis acest bâlci va avea parte de bâlci. Până acum nu am vorbit cu nimeni, dar voi vorbi.

Mai exact, unde veți vorbi, domnule Bălășoiu?

– Voi ieși la tribuna parlamentului și la o televiziune națională, apoi în Argeș, și voi spune, cu nume și prenume, cine mi-a făcut rău. Nu am ce pierde. A vrut să mă omoare, nu a reușit. Dumnezeu mi-a dat putere, înțelepciune.

Din cât cunosc, casarea a fost strict pe întreținerea de relații cu minori, nu pe întreținerea de relații cu persoane de același sex.

Sursă foto: ediția print.

– Da, dar rostogolirea știrii a fost făcută pe întreținerea de relații cu minori. Eu nu mi-am permis niciodată să vorbesc despre viața vreunui coleg, deși cunosc multe, i-am respectat pe toți. Ceea ce am făcut eu pentru Biserică am făcut în numele meu sau al lui Dumnezeu. Păcat că unii nu au apreciat. Clasarea a fost contestată în ianuarie 2023, tot la Parchet. Ne-am judecat la Înalta Curte şi soluţia a rămas aceeaşi. Cine a dorit aceste probleme s-a asigurat că le ţine calde. S-a vrut neapărat funcţia mea de deputat. Mi s-a ”sugerat” să îmi dau demisia din parlament şi din PSD, că nu va mai fi nimic. Păi ce să fie? Dacă eu ştiam că nu e nimic? Drept dovadă că nu mi-am dat demisia şi uite că sunt tot în picioare.

Vă gândiți să candidați din nou din partea PSD?

– Nu mă mai văd candidat din partea PSD. Nu am nimic cu partidul, familia mea e în PSD, băiatul a candidat din partea PSD, dar cine a făcut ce a făcut va răspunde. Din viața politică nu am ieșit, nu voi ieși, voi candida. M-a supărat colegul meu, primarul de la Albota, care a spus unele cuvinte nu foarte frumoase despre mine. Până acum mi-a spus de 3-4 ori că l-au pus cei de la partid. Bine că nu l-au pus să se arunce în fața trenului! Era trompeta PSD, știe el a cui din PSD… Eu l-am iertat, că a recunoscut și și-a cerut scuze. Vă spun că va fi un serial care nu se va mai termina. Familia și credința mea m-au ajutat. Păi cum adică la centru sunt parlamentar PSD și în Argeș nu ai loc de mine? Păi, de mine n-ai avut loc, de primarul de la Mioveni n-ai avut loc…

Susțineți că ce i s-a întâmplat primarului din Mioveni este o făcătură pusă la cale de același om de la vârful PSD Argeș?

– Nu știu, așa vorbesc gurile rele… Eu voi spune partea mea de adevăr.

”Am făcut politică din buzunarul meu, nu al partidului!”

V-a propus cineva să candidați din partea altui partid?

– Nu voi spune acest lucru pentru că nu vreau să mă îmbăt cu apă rece. Voi lămuri lucrurile toate în perioada următoare.

Se aude că doriți să reveniți pentru o nouă candidatură la Primăria Rociu…

– Nu vreau să spun mai multe, acum, despre candidatura mea. Dar, da, anul acesta electoral voi candida.

Fiul dumneavoastră, primar PSD, a avut de suferit după scandalul în care ați fost implicat?

– Băiatul e validat de Biroul Permanent Local, de Biroul Județean, drept candidat al PSD. Băiatul merită oricum. Nu știu câţi se ridică la potențialul lui. Că s-au semnat și pentru Rociu contracte și nu s-a anunțat nimic pe pagina PSD Argeș, ca în cazul celorlalte comune, asta e… Probabil că a avut și acolo interzis. Va fi un serial greu, dar Dumnezeu mă ajută. Acum sunt la mănăstire. Au fost toți lângă mine, familie, cetățeni, colegi. Dacă eram un element de nesuportat, cine credeți că mă suporta 43 de ani în aceeași instituție?

Ați fost unul dintre primarii care au contribuit cu voturi la zestrea partidului. De ce ar vrea cineva să vă facă rău?

– De ce am deranjat? Și pentru mine este o întrebare. Probabil a vrut să mă încerce Dumnezeu și am dus încercarea asta pe picioare. Am făcut politică din buzunarul meu, nu al partidului. Nu mă voi lăsa tăvălit. Sunt spălat pe față. Au crezut că mă arestează și scapă de tot de mine. Cum să mă aresteze?! Mi s-a transmis că primarii din PSD nu mă mai vor. Am luat fiecare primar la rând și nu au spus așa ceva. Istoria se va scrie cu siguranță. Am făcut politică pe meritul meu, dar și pentru alții. La orice tip de alegeri, la Rociu s-a făcut campanie și nu am cerut o cană cu apă.

Ați vorbit despre dezvăluiri. Acestea vor veni însoțite și de dovezi dincolo de orice dubiu?

– În viața mea nu am prea bătut câmpii și nici acum nu o voi face.

Practic, de Mărțișor, vă veți… detona, vă veți spune partea de adevăr.

– Până pe 9 martie se vor lămuri toate. Că va fi pe 1 martie sau pe 9 martie, vom vedea. Mă voi prezenta cum trebuie. Nu am ce pierde. A vrut deja să mă omoare politic și ca om. Nu știu câți în țara asta ar fi rezistat. M-am rugat minut de minut să se facă lumină. Dumnezeu mi-a deschis calea. Merg la biserică de când am deschis ochii. Nu am lipsit niciodată. Nu fac nici pentru ”Înaltul” sau scurtul, o fac pentru Dumnezeu și liniștea mea sufletească.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Sursă foto: ediția print.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reacția MAE după decesul lui Aleksei Navalnîi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Aurel Bălășoiu

Ultimele articole