Vom avea o primă creșă sportivă, la Pitești!

de | 01.06.2024 13:03 | Pitești, Politic

Momentul mult așteptat a venit. În ideea de a le insufla copiilor, cât mai de timpuriu, plăcerea și conștientizarea importanței de a face sport, la inițiativa Federației Române de Baschet, prin președintele Carmen Tocală, administrația primarului Cristian Gentea și-a propus amenajarea Creșei nr. 11 Negru Vodă cu miniteren de baschet pentru copilașii antepreșcolari!

Sursă foto: PSD Argeș.

”Proiectul a fost deja implementat cu succes la Sibiu și Arad, iar noi ne dorim să fim primul municipiu din regiunea sudică în care, în creșe și în grădinițe, se face sport, ca parte a educației pentru sănătate”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Antrenori și jucători ai echipelor locale, din cadrul cluburilor sportive din municipiul Pitești, vor instrui și asista personalul la ore, în cadrul programului de lucru al creșei. De asemenea, vor fi predate exerciții și jocuri pe categorii de vârstă.

Carmen Tocală, Președinte FRB, este convinsă că Piteștiul este cel mai potrivit oraș pentru acest tip de educație spre performanță sportivă, pentru că: ”are echipă de Liga 1, are infrastructură de joc excepțională – Pitești Arena, are viitor”!

Casa Corpului Didactic Argeș va oferi credite pentru educatorii și învățătorii care aleg să predea baschet în creșe, ei vor fi astfel stimulați de către Federație și Ministerul Educației!

Inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu și Administratorul public Lucrețiu Tudor au fost alături de părinți și educatori la demonstrațiile de exercițiu și joc făcute în incita creșei pilot, chiar de Ziua Internațională a Copilului!

Sursă foto: PSD Argeș.

Este important să oferim viitorilor școlari, de la cele mai mici vârste, șansa unei creșteri sănătoase și armonioase, prin sport și educație de calitate!

Material publicat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, CMF 21240002.

Sursă foto: PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Locuri de joacă noi și modernizate. Cristian Gentea: La mulţi ani, micilor mei piteşteni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arad | Cristian Gentea | Dumitru Tudosoiu | Pitești | Pitești Arena | Sibiu

Ultimele articole