Avertisment de la ING pentru clienții băncii: „Anunțați cât de repede posibil”

de | 22.09.2022 22:34 | După locație, După subiect, Eveniment, Național, Știri

Avertisment transmis joi, 22 septembrie, de către reprezentanții băncii ING către clienții săi! Potrivit băncii, în ultima perioadă s-a observat o creștere a numărului de acțiuni frauduloase, ce aveau ca scop obținerea ilegal a banilor de la oameni.

Este vorba despre atacuri de tip „phishing”, care în ultime vreme s-au intensificat, fiind vizați clienții ING.

Astfel, reprezentanții băncii au transmis oamenilor să acorde o atenție deosebită cui oferă datele cardului sau unde sunt introduse datele.

Există oameni care îți aruncă o momeală cu scopul de a-ți fura datele și în cele din urmă, banii, iar acest lucru se întâmplă prin diferite mijloace: de la e-mail, SMS, contactare directă în Social Media, până la apeluri telefonice în numele ING sau al unei instituții”, transmite ING.

Ce sunt atacurile de tip Phishing

Atacurile de tip Phishing reprezintă o metodă frauduloasă prin care se urmărește accesarea datelor personale sau confidențiale, cum ar fi parole și detalii ale cărților de credit. Utilizatorii înșelați pot rămâne fără bani în conturi, fără ca măcar să își dea seama că au fost victimele unor astfel de atacuri.

Un atac phishing îl poți recunoaște prin câteva indicii. Cel mai întâlnit atac este cel care vine printr-un email sau sms prin care se solicită utilizatorului să îndeplinească o anumită sarcină: să deschidă un link, să descarce un atașament sau să furnizeze date personale sau credențiale de logare.

Un astfel de mesaj poate fi recunoscut și prin greșelile de exprimare sau de scriere, sau prin necoerența în adresele de e-mail, link-uri.

Te rugăm să ai grijă și să nu îi oferi datele cardului și nici să nu îți introduci datele cardului pe site-uri pe care astfel de persoane ți le trimit, existând riscul ca acele site-uri să fie clone false care extrag datele cardului.

Totodată, poți fi sunat de către o persoană care pretinde că este angajat ING, ca să oferi datele cardului pentru transferuri într-un seif al băncii sau ca să îți deblocheze contul sau cardul bancar”, adaugă banca ING.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, șoferi! Polițiștii vor putea afla în câteva secunde dacă aveți asigurare RCA

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole