Avertisment pentru clienții BRD! Atenție la atacurile cibernetice!

de | 09.05.2022 16:12 | După locație, După subiect, Eveniment, Național, Știri

Noi atacuri cibernetice au avut loc, în ultimele zile, de această dată fiind vizați clienții BRD. Potrivit reprezentanților băncii din România, este vorba despre atacuri de tip phishing prin SMS-uri capcană. În acestea, utilizatorii sunt îndemnați să dea click pentru a asculta un așa-zis mesaj vocal. BRD recomandă clienților să nu ofere atenție acestor mesaje, pentru a nu cădea victime ale hackerilor. De asemenea, sunteți sfătuiți să nu dați click pe link-ul din conținutul mesajelor și să îl ștergeți imediat din telefon.

BRD amintește că există și alte atacuri cibernetice:

– Obținerea de acces la computerul și datele tale prin utilizarea de software malițios

BRD NU solicita niciodata: furnizarea numarului de card, a codurilor de activare ale aplicatiilor sau a codului PIN. Actualizarile de date se opereaza in agentii, contact center ori accesand site-ul oficial”, transmit reprezentanții băncii.

– Contactarea sub diverse motive, de către oameni rău intenționați care se pot da drept reprezentanți ai unor companii, cu scopul de a obține informații sau documente personale: extrase bancare, detalii ale cardurilor de debit, copie a pașaportului, a permisului de conducere, date de autentificare în servicii de bancă.

foto brd 2 - Avertisment pentru clienții BRD! Atenție la atacurile cibernetice!

În cele mai multe cazuri, datele obținute pot fi folosite pentru comiterea unor infracțiuni precum: accesarea serviciilor bancare online pentru a efectua transferuri neautorizate, dobândirea serviciilor tale de telefonie mobilă pentru a obține codurile de securitate și parolele, deschiderea unor conturi bancare cu scopul de a produce fraude și spălare de bani sau împrumuri bancare.

Te rugăm să ai în vedere că aplicația de internet și mobile banking, YOU BRD, poate fi activată EXCLUSIV descărcând-o dintr-unul din magazinele dedicate fiecarui producator:

  • Apple App Store
  • Google Play
  • Huawei AppGallery
  • Verifica site-urilor oficiale inainte de a opera orice tip de tranzactie ori plata online

Nu raspunde niciodata la e-mailuri, mesaje text (SMS) sau apeluri telefonice nesolicitate de la necunoscuti care cer informatii personale fara a verifica in prealabil expeditorul”, transmit reprezentanții BRD.

 

Azi, Țiriac împlinește 83 de ani! Ce pensie uriașă încasează!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BRD

Ultimele articole