Avertisment Salvamont: Atentie la viperele de pe șosele!

de | 04.06.2022 17:28 | Știri, Eveniment, Județean

Vipere pe carosabil! Argeș!

Salvamont Argeș a publicat astăzi, 4 mai, pe rețelele de socializare, imagini cu vipere care au fost observate pe Transfăgărășan.

Recomandarile noastre pentru incaltaminte de munte, nu au ca scop doar protejarea gleznei si a talpii piciorului impotriva ranirii. Incaltamintea de munte cu carâmbul peste glezne protejează și împotriva mușcăturilor de viperă, care in perioada asta a anului este foarte activă.

Suntem complet depășiți in momentul acesta de numărul turiștilor in sandale sau >adidași<”, precizează Salvamont Argeș.

Deși este cunoscut faptul că acești șerpi sunt timizi, măsurile de protecție sunt bine venite.

viperele - Avertisment Salvamont: Atentie la viperele de pe șosele!

Ce ar trebui să faci în cazul în care ești mușcat de o viperă:

În cazul unei mușcături, este recomandat în primul rând să sunăm la 112. De asemenea, trebuie să evităm să depunem efort fizic, poziția pe care trebuie să o avem este de a sta, în mod comod, întinși pe orizontală, în timp ce altcineva sună la ambulanță. Astfel, spălarea plăgii este un alt factor de care trebuie să ținem cont în cazul unei astfel de situații.

Totuși, specialiștii ne recomandă să rămânem calmi, deoarece 99% dintre adulții sănătoși nu pățesc nimic.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: